Tojásfőzés. Keménytojás. Hogyan főzzük úgy, hogy hámozáskor szépen lejöjjön a tojáshéj?
Tavaly találtam egy nagyon jó leírást, az alapján tökéletes volt.
Most viszont ahány leírást olvastam, annyiféle módon volt leírva.
Pl hideg, langyos, gyöngyöző vagy lobogó vízbe tesszük a tojásokat?
Sajnos tavaly nem mentettem el azt a jó leíást.
Azóta meg nem főztem tojást.
Illetve ma igen és nem jól jött le a héja.
Szobahőmérséklétű tojást hideg vízben teszem fel főni, megsózom a vizet. Forrás után 6 percig főzöm, majd elzárom alatta a tüzet. Lefedem és hagyom kihűlni.
De szerintem tökre nem ezen múlik, hanem a tojás frissességén. Múltkor vettem egy dobozzal, meg is főztem mindet még aznap, gyönyörűen lejött a héja. Most is főztem, ugyanúgy, mint legutóbb, és csúnyán jött le.
Szerintem teljesen mindegy hogy főzi az ember. Azon múlik menyire friss a tojás. Hűtőből kivett tojást vízbe rakom, úgy kezdem főzni. A végén hideg vízzel lehűtöm. Ugyanezzel a módszerrel van amelyiknek szinte egyben jön le a héja, van amelyikről a fehérjével együtt.
Férjem is ugyanígy főzi, pluszban rak a vízbe sót. Az eredmény ugyanez.
Hideg vízbe rakom oda pici sóval.
Majd ha kész sokáig hűtőm a vízben és tényleg friss tojás néha nehéz pucolni jobb a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!