Fott tojasnal vmi konnyites a tojashej levetelehez van?
Figyelt kérdés
Forro viz utan egybol hidegbe es akkor esetleg jon siman vagy vmi modszer?2019. márc. 29. 06:27
1/5 anonim válasza:
Sos vizben főzm (egy evökanállal a lábasba) és egybol hideg viz, a héjját meg korbe megütögetem h mindenütt összetöjön, így szinte mindig jol lejön. A nagyon friss tojást nehezebb szép keménytojássá pucolni.
2/5 anonim válasza:
Igen, ha én utána rögtön hűtöm, nekem mindig könnyen lejön.
Mindig a szélesebbik végén töröm meg, és arra kell figyelni mikor megkezded a pucolást, hogy a héjjel jöjjön az alatta lévő hártya is. Ha a hártya is megindult vele, akkor már könnyen lejön az egész.
3/5 anonim válasza:
Az üzleti tojás könnyen pucolható. A friss házitojással bármit csinálunk képtelenség könnyen megpucolni.
4/5 anonim válasza:
Nem körben kell megütögetni, hogy pixi darabokra törjön a héj, hanem az alját, ahol van belül az a kis rés a tojás és a héja között. Ha ott kezded el pucolni, akkor jó esetben le fog jönni a hártya is, azzal együtt pedig a héj is.
Viszont nem mindegy, hogy mikori a tojás. Ha még friss és úgy főzöd meg, vagyis pár napja tojták a tyúkok, akkor esélytelen szépen egyben megpucolni. Ha boltban vetted, akkor viszont biztos van 1-2 hetes, az nem lehet gond.
5/5 anonim válasza:
Na, én pont azt tapasztalom, mint előttem író
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!