Sütőtökből mit tudok késziteni?










Kevert süti:
Héjában megsütöd a tököt kb egy óra alatt, kikaparod, villával összetöröd vagy le is lehet turmixolni, adsz hozzá egy kis pohár natúr joghurtot, 3/4 pohár olajat, 3 pohár lisztet, 2-vagy 2 és fél pohár cukor a töktől is függ, hogy mennyire édes, 4 tojást, 1 cs. sütőport, 1 cs. vaníliás cukrot, ezt mind összekevered ha nem elég lágy pici tejet tehetsz bele, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 25 perc alatt megsütöd, tű próbával lehet ellenőrizni.
A joghurtos pohárral mérd ki a hozzávalókat.
Nagyon finom süti.
Hasonlít a piskótára.










sütőtökös lepényt! imádom!
Vagy pl saját recepttárból:
Tökmagos csirkemell sütőtöktócsnival
Hozzávalók: 40 dkg sütőtök, 4 csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek. tökmag, 10 dkg liszt, 3 tojás, friss korianderlevél, gyömbér, só, bors, olaj.
Elkészítése: A csirkemellet kétfelé vágjuk, majd sóval, borssal, fokhagymával és reszelt gyömbérrel ízesítjük, megforgatjuk tökmagos lisztben és olajon megsütjük. A tököt lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, ízesítjük apróra vágott korianderrel, lepényeket formázunk belőle és a visszamaradt olajon megsütjük.
Pulykaszeletek sütőtök pürén
Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 1 ek. borókabogyó, 2 ek. barnacukor, 6 szelet sonka, 80 dkg sütőtök, 1 citrom, gyömbér, kakukkfű, só, bors, olaj.
Elkészítése: A tököt megszórjuk barnacukorral és 200°-os sütőben megsütjük. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, reszelt gyömbérrel megszórjuk, kakukkfűvel, durvára tört borókabogyóval, majd forró olajban megsütjük, közben hozzáadjuk a citrom levét és héját. A tök húsát összeturmixoljuk és a sült sonkaszeletekkel tálaljuk a húst.
Tökbundában sült sertés
Hozzávalók: 4 grillezett paradicsom, 1 hagyma, 4 szelet sertéshús, 15 dkg sütőtök, 1 gerezd fokhagyma, 1 chilipaprika, 3 tojás, 3 ek, liszt, rozmaring, olaj, só, bors.
Elkészítése: a tök húsát lereszeljük, ízesítjük sóval, fokhagymával, rozmaringgal és chilivel, majd összedolgozzuk reszelt hagymával, a tojásokkal, liszttel, majd az így kapott masszában megforgatjuk a sózott, borsozott húst és olajban kisütjük. Tálaláskor grillezett paradicsommal adjuk a húshoz.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!