Mártás spárgához - nehezítve?
A páromnak nem túl sokára születésnapja lesz, minden évben spárgát kér hollandi mártással, ez a kedvence.
A gond, hogy most több hónapig nem ehet húst, tejet, tejterméket, tojást veseproblémák miatt és a zsiradékok mennyiségét is erősen korlátoznia kell az epéje miatt.
Ennek ellenére szeretnék neki spárgát készíteni - ez egyik egészségügyi problémával sem ütközik -, viszont a hollandi mártás értelemszerűen kizárt.
Ezért keresnék valami másmilyen mártást, ami passzol a spárgához, valamennyire különleges és kikötésekkel is össze lehet hozni.
Ezért kérek mindenkit, aki tud valami ötletet, receptet, segítsen, előre is köszönöm.
NEM, NEM vegán hollandi mártás, föleg, mert abban egy csomó minden van, ami problémás lehet.
Ezért kértem direkt másféle mártást, ami ízben passzol.
Egy könnyű és ízletes alternatíva lehet a spárgához egy citromos-zöldfűszeres vinaigrette mártás. Ehhez keverj össze olívaolajat, frissen facsart citromlevet, apróra vágott friss zöldfűszereket (például petrezselyem, metélőhagyma vagy koriander), sót és frissen őrölt feketeborsot. Ez a mártás friss és különleges ízt ad a spárgának, és az egészségügyi korlátozásoknak is megfelel, hiszen könnyű, zsírszegény és tejtermékmentes.
Ha szeretnél még több ízvariációt belecsempészni, akkor adj hozzá egy kevés mustárt vagy mézet a vinaigrette-be. Ez még tovább fokozza az ízeket és izgalmasabbá teszi az ételt. Jó étvágyat kívánok!
3-mas, ha ez zsírszegény, akkor nálad milyen a zsíros?
Olaj, meg citromlé az egész, a többi csak ízesítő. Maga a "mártás" - bár ez inkább dresszing, nem is mártás!- gyakorlatilag citromleves zsiradék.
A paradicsom is megy hozzá, első ötletnek valami paradicsomos alapú mártást csinálnék hozzá, aszalt paradicsommal, mediterrán jellegű ízesítéssel. Nem túl intenzíven, hiszen a spárga se túl intenzív.
És kerülve a hagymát, mert bár az epe elvileg a zsiradék bontásért felel, gyakorlatilag az epe problémások a legritkább esetben bírják a hagymát.
Akkor esetleg csak simán a főzőlébe növényi teszín, keményítő és citromlé.
Nehéz eset.De magában is jó a spárga nem kell feltétlenül mártás hozzá.
Németek sokszor csak olvasztott vajjal eszik,tudom ez nem opció.
#7
Nem te keresel olyan mártást, amiben nincs tojás, tej, meg húsféle? :D
Milyen összetevő lehet mèg problémás ezeken kívül amúgy? (Mert azt írod, “csomó minden” problémás lenne egy vegán hollandiban… pontosan melyik összetevőt kerülné még?)
Igazán nem tudom, miért nem ért az emberek magyarul, miért nem tud szöveget értelmezni.
Egyértelmüen leírtam, a hollandi mártás kiesik (többek közt azért is, mert a "vegán" hollandi egyáltalán nem hasonlít az eredetire, ezzel nem rontanám el az ünnepet), hanem másféle mártást keresek, ami passzol a spárgához.
9-es: hiába eszik valahol olvasztott vajjal, ha a lehetö legkevesebb zsiradékot szabad csak fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!