Miért van ekkora igény az éttermekre?
Nem szoktam menni, mindig is drágállottam és sosem ízlettek azok az egyenízek. Ennek ellenére karácsonyra kaptunk a párommal egy 10 ezer forintos ajándékutalványt.
Tegnap elmentünk, mert hát valamikor fel kell használni, leültünk, kértünk is egy étlapot és valami hihetetlen árak voltak. Egy kétszemélyes tálat kértünk. Volt rajta 4 szelet hús, az egyik sajtos rántott hús volt, nem volt ízletes vagy ropogós, meg volt sült hús. Vegeta kupac volt az egész. Nem is krumplit adtak, hanem ilyen gyorsfagyasztott száraz krumplinak nevezett műanyagot. A rizs is legalább több napos lehetett. Mindez 10 ezerért… Már szenteste napján erősen fontolgattam, hogy vissza lehet-e váltani pénzre, mert nem szeretem az éttermeket, de nem akartam bunkó lenni meg variálni sem szeretek. Így is -1700 forinttal távoztunk, mert ugye üdítőt is kértünk…
Én csak csodálom, hogy mindig nagy a nyüzsgés az éttermekben, kifőzdékben. Hogy az emberek szívesen állják az ott dolgozók bérét és megelégednek a silány minőséggel.
Nekem nincs ismerősöm aki étterembe járkál, hogy ezt megérdeklődjem, úgyhogy gondoltam ide írom ki, hátha tud valaki érdemben válaszolni, hogy mi a jó benne.
Mentél volna normális étterembe, ahol állott ételeket kapsz, az valami útszéli bodega.
Másrészt két személyre négy!! szelet hús, plusz krumpli ÉS rizs azért kifejezetten nagy adag!
Ahol voltál az egy tipikusan olcsó étterem volt a leírásod alapján. Fejenként kezdődnek 10esnél a középkategóriások. Eh valami kifőzdeszerűség lehetett felszolgálással.
Rántozz húst kérni szerintem annyira nem jó az étterem. De pl halat ritkán készítek de szeretem. Azt szoktam rendelni. Vagy valami olyan különlegességet amit megkóstolnek de sosem készítenem el mert bonyolult vsgy nem szeretem az elkészítési módot. Ilyen volt legutóbb pl a somlói galuska 3500ért. Jó is volt, 8 kilonbozo osszetevobol. D3 ettem már fejérboros kapros rákragut is. Az is megérte. Tuti nem csinálnék rendszeresen de egyszer egyszer jólesik.
A másik resze meg az hogy olyankor nem kell mosigatni, nem kell lepakolni az asztalt, kozben azt figyelni lejár e a mosás. Csak az ételre és a társaságra figyelek
Csatlakozom azokhoz, akik szerint étterembe a különleges ízek miatt megyünk. Én pl szívesen eszem vadat, de itthon nem állnék neki, mert rajtam kívül más nem eszi. De évente 3x ki tudom fizetni étteremben is, és akkor azt biztosan nagyobb gyakorlattal rendelkező szakács készíti, nem én bénázom vele.
De kérdező, szerintem tényleg valami gagyi helyre mentetek, azért normál esetben gondolhatod, hogy nem ez a szint. De azt áruld már el, ha egyszer van lehetőséged kipróbálni valamit, miért a legstandarabb ételt kéred ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!