Alattunk van kisbolt, és árul szódát is. A környéken sokan itt veszik a szódát, ahogy mi is. Heti 4-5 palackkal. Szóval igény az van rá.
2022. máj. 30. 12:04
2/11 anonim válasza:
Főnököm apjának Pesten van ilyen kisüzeme. A termékek döntő hányada éttermekbe megy, lakossági alig van. Falun ez lehet másképpen.
A fröccs csak szódával jó, bubis ásványvíz nem az igazi. Igény biztosan van, csak az a kérdés, eltart-e. Tudom, pont ezt kérdezted, én meg mást írtam.
2022. máj. 30. 12:06
3/11 anonim válasza:
A szénsavas ásványvizek és üdítő italok eléggé lenyomták a keresletet, de azért még bőven van rá igény. Igaz, én falun élek, de nálunk napi egy legalább elfogy. Apám a fröccshöz, én meg a szörp higításához használom. Vagy néha magában iszom. Főleg nyáron.
2022. máj. 30. 12:09
4/11 anonim válasza:
Kérdéses, hogy a szódagépek (ismételt) elterjedésével hosszútávon megmarad-e a kereslet. Fennáll a kérdés mind a háztartási fogyasztókra, mind a nagyobb vendéglátóhelyekre, melyeknél kérdéses, hogy egy saját szódagépet üzemeltetni vagy venni a szódát az olcsóbb-e hosszútávon.
2022. máj. 30. 12:23
5/11 anonim válasza:
Én is ismerek olyat, aki hagyományos szódát vesz.
Szerintem ezeket a modern kütyüket nem a 60-70-80-as korosztály veszi (aki szerintem elsősorban vásárolja a nyomós szódát), hanem a fiatalabbak.
2022. máj. 30. 13:02
6/11 anonim válasza:
Nálunk is van az utcában szódás, ők is a "papától" vették át. (Kisváros, de kertvárosiasabb rész). Nem ez a a fő tevékenységük, nem tudom, mennyi a bevételük, de folyamatosan mennek az emberek az üvegeikkel.
2022. máj. 30. 13:15
7/11 anonim válasza:
Mi is veszünk, itt a közelben (Bp. XXII.) Sokkal jobb fröccshöz, mnt az ásványvíz.
A Dunakanyarban, ahol a nyaralónk van, ott házhozszállítja a szódás. Ki kell tenni a kertbe az üres rekeszt, alul beletesszük a pénzt, és napközben kicseréli, mikor arrafelé jár a szállító.
2022. máj. 30. 13:21
8/11 anonim válasza:
Nálunk a faluban jár a szódás autó és töltögetik hetente a kiürült edényeket. Nem tudom, a fiatalok mennyire rendelik, mi (30-40 korosztály kicsi gyerekekkel) sosem vettük igénybe.
2022. máj. 30. 13:22
9/11 anonim válasza:
Nagyszüleimnél hetente elfogy egy rekesz, falun laknak és hetente jön a szódás kocsi.
Bár szeretem, de mi sose vettünk még és szerintem nem is fogunk.
Nem tudsz belenézni a papírokba, hogy most mennyire jövedelmező az üzlet?
2022. máj. 30. 14:37
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
9es: Dee arra is majd sor kerül lassan, bár apum már hamarosan nyugdíjas szóval nem sok energiát fektetett bele az elmúlt években, de ennek ellenére elég stabil vásárlói köre van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!