Zöldbabból milyen ételeket főztök?
Sárga vagy zöldhüvelyű? Tördelt, vagy egész?
Mert ha egész, én imádom így: egy maroknyit baconba göngyölve, és egy szelet sajtot (mozarellát) rásütni.
Vagy wokban kevés fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal, szezámmaggal pirított zöldbab, hozzá tojásos rizs.
Vagy leveles tésztába töltve akár tojásos töltelékkel, akár húsos töltelékbe keverve.
Vagy gombával keverve sós pitébe:
Az én kedvencem a palóc leves és a baconbe tekert bab, ahogy a 13. írja, csak én sajt nélkül szoktam.
Köretnek is szeretem, simán párolva, meg a magyaros zöldbabfőzelék is nagyon fincsi.
A sima levesért meg főzelékért valamilyen okból kifolyólag nem rajongok...
Finom lehet egy meleg/langyos zöldbabsaláta - a babot megfözöd, de ne menjen szét, leszüröd, a levéböl félreteszel valamennyit.
Közben vöröshagyma (lilahagyma, zöldhagyma vagy póré még jobb), ha szeretitek, kevés fokhagyma, só, borsikafü, olivaolajból citromlével (vagy finom salátaecettel) sürü öntetet készítesz, a meleg babot belekevered, lefeded.
Közben megfözöl 1-2 tojás, megsütsz egy-egy szelet csirkemellet (vagy ha van maradék sült, az is jó), feldarabolsz valamilyen sajtot, lehet mindent, de ha csak valamelyik van, az is jó. Ezt a babhoz kevered, ha kell, egy keveset teszel még hozzá a levéböl, és tálalod. Nem kell igazán levének lenni, csak hogy mindent befogjon kicsit, mert ez nem körítés, hanem föétel. Lehet a tetejére egy kanál tejfölt vagy joghurtot is tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!