Zöldbabból nem megszokott, érdekes körítés?
Olyan ötleteket, bevált recepteket keresek, amivel zöldbabból mutatós, finom körítést tudok készíteni sült hús mellé.
A segítséget előre is köszönöm.
Hosszabb, vékony zöldbab megpárolva, majd baconnal körbe tekerve és megsütve.
Sambal boontjes - olyan nagyon nem nem mutatos, de finom. Zoldbab csípős paprika krémmel- ez a sambal, Magyarorszagon kb az Erős Pista iylen- és kapia paprikával osszeparolva.
Köszi a tippeket!
Ma a Sambal boontjes lesz belöle, a sajtos rakott máskor, mert a hús is elég zsíros, szeritnem együtt túl sok lenne. De a receptet elmentettem!
Elvileg jó lett volna, csak valami mégsem lett olyan, mint szerettem volna.
Nem tudom, mit csináltam rosszul, de a babok eléggé kiszáradtak, nem puhultak meg (nem szétföttre akartam volna).
Ha tudsz segíteni, mi lehetett a gond, megköszönném.
A babokat (12-15 cm-es darabokban) elöször kevés olajon átforrósítottam, utána kevés vízzel (meg a füszerekkel) pároltam. Ennek ellenére nem puha, hanem száraz "rostszerü" lett. Lehet, hogy a bab nem volt jó vagy mi lehetett az oka szerinted?
A mogyoró mint ötlet kifejezetten tetszik.
Hát, én elektromos pároló edényben szoktam csinálni, ott még sosem száradt ki. Arra tippelnék, hogy "öreg" volt a bab. Esetleg próbáld ki egyszer fagyasztottal, ott csak bedobod pár percre a forró vízbe párolás helyett. Vagy esetleg konzervet használsz, azzal se rossz. Amolyan bakker elfelejtettem a zöldséget menekülő utvonal nálam.
Az "eredeti" receptben a mogyoró csípős bevonatú mogyoró, katjang pedis néven fut itt nálunk-Hollandiaban elek. Emelle szoktam simát is beletenni. Fini.
Köszi, én is arra gondoltam, hogy a bab lehetett a probléma.
Elég gyakorlott vagyok a fözés terén, ezért is volt furcsa a dolog.
A tippeket is köszönöm, fagyasztottat szoktam használni, konzervet nem, mert nem igazán szeretjük.
A mogyoróra meg rá fogok keresni, hátha felnk is van (Németországban élek.)
Még egyszer köszi a fáradozásodat!
Ez az oldal nekem németnek tűnik.
Ilyen a mogyoró, amiről beszélek. Az ázsiai cuccoknál szokott lenni nálunk vagy a chips részlegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!