Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csülkot sütni ?...

Hogyan kell csülkot sütni ? Előtte még kell főzni ? Füstölt csülköt kell venni ?

Figyelt kérdés
Megírnátok, hogyan szoktátok elkészíteni ?

2024. febr. 4. 17:26
 1/6 A kérdező kommentje:
* Csülköt sütni ?
2024. febr. 4. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetben nem füstölt csülköt szokás sütni, hanem frisset.

Megfözni nem jó ötlet, mert kimegy az íz nagy része (tudom, sokan fözik elöször, de ettöl még nem jó!).

Ahogy én szoktam: a csülköt alaposan bedörzsölöm sóval, (ha szeretitek, borsot is lehet), beleteszem egy fedeles edénybe (nálam kacsasütö), teszek alá kilónként 1 dl vizet, pár gerezd fokhagymát mellé, lefedve 150 fokon párolom, kilónként egy óra általában elég, esetleg kicsit tovább kell, ha a hús öregebb volt. Ha megpuhult, akkor 220 fokra melegítve a sütöt, fedö nélkül megpirítom. A börét lehet kenegetni sörrel, szalonnával, de szerintem elég, ha a saját szaftjávan öntözetjük, így is szép piros, ropogós lesz

2024. febr. 4. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet főzni előre, de szerintem felesleges. Lehet venni füstöltet és olyat is ami csak "nyers". Fűszerezni elég jól be kell, mert akkor lesz igazán finom.


Én úgy szoktam csinálni, hogy só + bors + hagymaporral rendesen megszórom őket, majd egy tepsibe amit kikentem egy kicsi olajjal beleteszem és öntök rá alaplevet. Letakarom és beteszem a sütőbe egy olyan jó másfél vagy 2 óra hosszára. Ha letelt az idő, akkor kiveszem és átforgatom őket, majd vágok mellé hagymát és fokhagymát. Szintén visszatakarom és tovább sütöm ilyen 1 órát, de ilyenkor többször rá szoktam nézni. A lényeg, hogy olyan puhára sütöm meg, hogy már nem tudod kiemelni úgy, hogy egybe maradjon a hús. (Tehát ne bírja el a saját súlyát.) Ha ez megvan, akkor visszafordítom őket az alap állapotára és 200-220 fokra bedobom még egy fél órára, hogy jól megpiruljon.


Én akkor szoktam flekken fűszerrel megszórni amikor már tálalom. Nyilván sütés közben, ha kell akkor pótlok rá folyadékot és mielőtt elkezdődne az egész folyamat a bőrét beirdalom. Nem egészben, de nem is apró darabokban szoktam sütni. Ilyen jó 15-20 dkg-s darabokban.

2024. febr. 4. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A nagy Levin ***** válasza:
84%
Én sütőzacskóban szoktam sütni. Só, bors, fokhagyma, egy kis zsiradék, esetleg sörrel meglocsolva. Az utolsó kb. fél órában zacskó nélkül sütöm, hogy kicsit piruljon.
2024. febr. 4. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Írjátok még
2024. febr. 4. 19:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell előfőzni de fuszerezni előtte nem árt pár órával.Só,bors,kömény,fokhagyma.Plusz rakhatsz mellé szétvagva 1 paradicsomot,paprikát+pici vizet l.

Alufóliával takard be a tepsit és legalább 2.5 óra 150 fokon a végén utolsó fél óra fólia nélkül 180 fokon.

2024. febr. 5. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!