Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Besamel helyett mit?

Besamel helyett mit?

Figyelt kérdés

Rakott karfiolt akarnék készíteni, de a besamelt valamivel helyettesíteni kell.

Az eredeti receptben - amit már sokszor készítettem - az összerakott karfiol + egyéb tetejére besamel kerül, ez a sütés során kicsit "habosabb", lazább lesz, és nem csak a tetején marad, hanem az alkatrészek közé is bekerül.


Az aktuális probléma, hogy besamelt nem használhatok egészségügyi okokból, a tej, vaj nem használható (Meg tojás, tejföl, sajt sem), ezért keresek valami megoldást, amivel hasonlóval tudnám helyettesíteni.


Kérem, mindenki tekintsen el a besameltöl, nem azt akarok készíteni más alapanyagokból, hanem valamilyen krémes-tésztás-levegös valamit.


Azt is tudom, lehetne mást fözni, de nem ez a kérdés!


Aki tud használható tippeket adni, annak megköszönöm!



#besamel helyett
jan. 24. 20:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

Valamilyen növényi joghurt?

Esetleg belekeverni zablisztet vsgy simát hogy sutes kozben ne folyjon el annyira.

Vagy sima novenyi tejszin

jan. 24. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Bocs, lehet, hogy félreérthetö voltam, ami fontos lenne, hogy levegös, laza legyen az eredmény.

Növényi tejtermékeket nem igazán szeretnék használni.

jan. 24. 21:13
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha esetleg +karfiolt főznél, és kevés krumplit, valami jó fűszerrel pépesre turmixolnád, hasonló lenne az állag, meg tudna pirulni a teteje, és nem keményedne meg a sütés végére.
jan. 24. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
87%
hát akkor mégis mit szeretnél?Már eleve kilőtted a laktózmentes tejtermékeket meg az egyéb növényi (vegán) tejtermékhelyettesítő dolgokat, lehetne agyalni olyasmin,hogy zselatinba kevert sütőpor pld, vagy krumpliba kevert élesztő (ja, az is növényi)de azonkívül, hogy szörnyen hangzik, biztosan nem is lenne olyan, amilyent elképzeltél. Akkor mégis lehet, hogy marad a purhab.
jan. 24. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi, ez is lehet megoldás, föleg ami a tetejét illeti, ez még soha nem jutott eszembe!
jan. 24. 21:35
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
A besamel tuti nem lesz habos és tésztás jellegű
jan. 24. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk én nem értem már azt se, hogy kerül besamel a rakott karfiolba azt meg pláne nem, hogy mitől lenne "krémes-tésztás-levegös".

Konkrétan mi q kerdesed?

jan. 25. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Csináld olaszosra paradicsom martással öntsd le.Egyébkênt rakott karfiolra én nem is szoktam besamellt rakni csak tejfölt azt még vehetsz vegánt is.
jan. 25. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
8-as: köszi a fáradságot meg a jó számdékot, de a paradicsomos sem megy - meg a tejföl sem - élelmiszerintolerancia miatt, emiatt probléma az egész. (Tudom, ezt nem írtam a kérdésben, csak mindent nem sorolhatok fel, ami nem megy)
jan. 25. 09:54
 10/15 anonim ***** válasza:
52%

A rakott karfiol tejföllel készül, tehát simán "el lehet engedni" a besamel kérdést. Laza és habos se lesz soha, se krémes tésztás levegős.

Alapvetően bármivel lehet rétegezni bármit, kérdés vegulis mit akarsz kesziteni?

jan. 25. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!