Besamel helyett mit?
Rakott karfiolt akarnék készíteni, de a besamelt valamivel helyettesíteni kell.
Az eredeti receptben - amit már sokszor készítettem - az összerakott karfiol + egyéb tetejére besamel kerül, ez a sütés során kicsit "habosabb", lazább lesz, és nem csak a tetején marad, hanem az alkatrészek közé is bekerül.
Az aktuális probléma, hogy besamelt nem használhatok egészségügyi okokból, a tej, vaj nem használható (Meg tojás, tejföl, sajt sem), ezért keresek valami megoldást, amivel hasonlóval tudnám helyettesíteni.
Kérem, mindenki tekintsen el a besameltöl, nem azt akarok készíteni más alapanyagokból, hanem valamilyen krémes-tésztás-levegös valamit.
Azt is tudom, lehetne mást fözni, de nem ez a kérdés!
Aki tud használható tippeket adni, annak megköszönöm!
Valamilyen növényi joghurt?
Esetleg belekeverni zablisztet vsgy simát hogy sutes kozben ne folyjon el annyira.
Vagy sima novenyi tejszin
Bocs, lehet, hogy félreérthetö voltam, ami fontos lenne, hogy levegös, laza legyen az eredmény.
Növényi tejtermékeket nem igazán szeretnék használni.
Mondjuk én nem értem már azt se, hogy kerül besamel a rakott karfiolba azt meg pláne nem, hogy mitől lenne "krémes-tésztás-levegös".
Konkrétan mi q kerdesed?
A rakott karfiol tejföllel készül, tehát simán "el lehet engedni" a besamel kérdést. Laza és habos se lesz soha, se krémes tésztás levegős.
Alapvetően bármivel lehet rétegezni bármit, kérdés vegulis mit akarsz kesziteni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!