Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajat hogyan kell kikavarni...

Vajat hogyan kell kikavarni cukorral úgy, hogy ne recsegjen benne a cukor? Pl tortakrémhez. Milyen eszközökkel, módszerrel, technikával és milyen cukorral? Porcukorral? Csak fakanállal lehet vagy elektromos géppel is?

Figyelt kérdés

Szőlőcukorral is lehet?

Milyen géppel?

A vaj milyen állagú legyen? Kenhető?



jan. 9. 04:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
A porcukor biztos nem fog recsegni.
jan. 9. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi, de légy szíves, a többi kérdésre is válaszoljatok, mert fogalmam sincs. És más is kell bele vagy csak vaj és porcukor?
jan. 9. 05:52
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Vajnak puhának kell lenni, porcukorral. Lehet fakanállal, vagy kézi mixerrel, robotgéppel. Én inkább fakanállal szoktam, mert kézi mixerem van még, de annak mindig felragad a keverőbotjára és nem jutok semmire.
jan. 9. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
74%

én ilyet hasznålok finomra darált kristályzukor [link]

egy robotgėpel és puha vajal.

jan. 9. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigeket, de azt sem tudom, hogy a robotgépnek melyik fejét kellene használni? Ezt még meg tudjátok írni? Habverő? Vagy vmi lapáttal?
jan. 9. 06:55
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Vagy sokáig keverd, akkor a kristálycukor is elolvad, vagy porcukrot használsz.

A vaj szobahömérsékletü kell, hogy legyen, keverheted fözökanállal is meg géppel is, addig kell keverni, amíg teljesen egynemü lesz.

Szölöcukorral még nem próbáltam, de elvileg az nem szabad, hogy probléma legyen.

A robotgépnél meg mindegy, mivel kevered, a habverös rész is, meg a lapát is jó.

jan. 9. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Amelyiken a legtöbb fémszál van mint a habverő. hasonlít.Porcukorral teljesen jó és puha vajjal.
jan. 9. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
30%
Sohasem csinálnék olyan krémet, ami csak vajból és cukorból áll. Főzött krém, vagy puding plusz vaj. Robotgéppel jól elkeverve sosem recseg benne a cukor.
jan. 9. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Nekem sose recseg. Nem kevered elég sokáig szerintem. Először fakanállal szoktam, utána robotgéppel. De volt már, hogy olyan fajta kézi habverővel csináltam, amivel keverni lehet.
jan. 9. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Ha csak annyi a krem hog vaj es cukor meg valami aroma az izre pocsek lesz. Ha a vajas cukros kebereket hozzaadod fozott kremhez akkor lehet finom.


A vaj legyen teljesen puha, szobahomersekletu. A cukor is. És habberővel kegerd vagy gépi vagy kézi. És jó sokáig kell hlgy teljesen elolvadjon. Sőt, az se biztos hogy lehetséges hogy tenyleg minden szemcse elolvadjon mert keves vajhoz sok cukor kell.

Ezert nem szoktak soka vajkrembe kristalycukrot tenni, csak porcukrot

jan. 9. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!