Miért jó a pizza sütő kő, vagy pizzasütő vas?
Figyelt kérdés
jan. 4. 09:09
1/6 anonim válasza:
Kicsit utánozza egy kemence működését, hogy alulról is süti a pizzát.
2/6 A kérdező kommentje:
ÉS az miért jobb, mint tepsiben?
jan. 4. 20:21
4/6 anonim válasza:
Mert a tepsi vékony, nem is lenne jelentős hőtároló képessége de amúgy is hidegen teszed be a sütőbe, úgyhogy még el is vonja a hőt, amíg felmelegszik, ahelyett, hogy átadná a hőt a tésztának. Ha egy nagyobb tömegű anyagot előre felmelegítesz a sütőben és arra veted be a tésztát, akkor az azonnal elkezdi sütni. Hamarabb megsül, tehát nem szárad ki annyira. Konyhai sütőben azért jobb a vas, mert sokkal hatékonyabban adja át tárolt hőt, mint a vas tehát gyorsabban sül meg rajta a pizza a konyhai sütő alacsony hőmérsékletén, mintha mondjuk kövön lenne. Pizzakemencében nem lenne jó a vas, mert ott már olyan magas a hőmérséklet, hogy vason szénné égne a tészta alja. Amúgy meg kő és kő között is van különbség, az igényesebbek Biscotto-t szoktak használni.
5/6 A kérdező kommentje:
köszi
"Konyhai sütőben azért jobb a vas, mert sokkal hatékonyabban adja át tárolt hőt, mint a vas tehát gyorsabban sül meg rajta a pizza "
úgy akartad írni, hogy a sütőben jobb a vas, mint a kő?
Azóta szereztem egy régi sparhelt vasat, azon sütöttem pizzát sütőben, finom, ropogósra sült az alja is és nem száradt ki.
jan. 8. 14:48
6/6 anonim válasza:
* "jobb a vas, mert sokkal hatékonyabban adja át tárolt hőt, mint a _kő_"
Köszi, hogy észrevetted az elírást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!