Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megvan valakinek a marlenka...

Megvan valakinek a marlenka receptje?

Figyelt kérdés
2010. okt. 22. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Marlenka hozzávalói

(Marlenka hozzávalói)

450-500 g liszt

100 g vaj (puha)

2-3 evőkanál méz

200 g cukor

1 evőkanál szódabikarbóna

1 kávéskanál ecet

2 egész tojás

2 evőkanál tejföl

KRÉM

500 ml sűrített tej (cukrozott)

350 g vaj

80 g dió (darált)

3 cl konyak



Marlenka elkészítése

(1. Öntse a sűrített tejet egy jól zárható konzerves üvegbe és szorosan csavarja rá a tetejét.

2. Tegye vízfürdőbe, a víz épp a tető alá érjen, és főzze 3 órán keresztül.

3. Tegye egy edénybe a mézet, a cukrot, 100g vajat, a tojásokat és gőz fölött állandó kevergetés közben sűrítse be.

4. Vegye le a szirupot a tűzről, hagyja kicsit hűlni.

5. Keverje el a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és adja a meleg sziruphoz.

6. Dolgozza bele a lisztet is, ha szükség van rá, egy-két kanál tejföllel gyúrja rugalmas tésztává.

7. Hagyja állni szobahőmérsékleten 2-3 órát.

8. Keverje habosra a vajat és lassan keverje hozzá a szobahőmérsékletű karamellizált sűrített tejet.

9. Adja hozzá a finomra darált diót és a konyakot és keverje össze.

10. Ossza a tésztát 5-6 egyenlő részre. Nyújtsa ki mindegyiket egyformára, 2-3 mm vastagra.

11. Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

12. Tegyen a sütőlemezre sütőpapírt, helyezze rá a kinyújtott tésztát és süsse 5-7 percig.

13. Sütőpapírral együtt tegye egy tálra a tésztát és süsse meg a következő lapot.

14. Mindegyik lap alá kerüljön sütőpapír, és papírostúl halmozza a kisűlt lapokat egymásra.

15. Hagyja kihűlni a lapokat.

16. Rétegezze a tésztát és a krémet egy megfelelő méretű tálon, a tetejére krém kerüljön.

17. Szórja meg darált dióval és alaposan fedje le frissentartó fóliával.

18. Hagyja állni szobahőmérsékleten 1 napig, hűtőben 2-3 napig.

19. Tálalja a marlenkát, mikor kellően megpuhult.

Tipp: Ha cukrozatlan sűrített tejet veszünk, főzés előtt oldjunk fel benne cukrot. 400ml sűrített tejbe 100g cukrot.

2010. okt. 22. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Azért ez nem egy egyszerű kis torta, ezt nem lehet csak úgy összedobni. Így már érthető, hogy miért olyan drága. Aki ilyet tud készíteni, az biztos nagyon szeret sütni, és profi a konyhában.
2010. okt. 22. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
2010. okt. 22. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!