Milyen sütit készíthetek ezekből az alapanyagokból?
Ezek vannak itthon:
4 tojás
nagy (inkább óriási) szemű píritott mandula (én pucoltam és píritottam meg őket, eszegetem, de rengeteg van.. )
teljes kiörlésű liszt
só, cukor, fahéj
tej
erdei gyümölcs öntet
100gr trüffel (csokibonbon “cseppek” - önmagában nem szeretem, szeretném felhasználni)
10%-os natúr joghurt
narancs
fagyasztott erdei gyümölcs (eperszemek, áfonya, ribizli)
Ennyiből tudok gazdálkodni :)
Esetleg valami olyan, ami granola jellegű. .. ?
Egy pohárba rétegesen teszek joghurtot, öntetet, erdei gyümölcsöt. De alulra kell valami tészta.
Granolát szoktak használni, viszont a zabra/müzlire allergiás vagyok, valami alternatíva esetleg, amit alsó rétegnek tudnék sütni?
Csinálhatsz egy piskótát teljes kiorlesu losztbol es tojasokbol es cukorbol. Sima 1-1-1 aranyu piskóta tehat 1 tojashoz 1 ek cukor es 1 ek liszt. Feherjet felver, sargajat cukorral kikever. Sargajat a feherjehez ovatosan elkever. Beleszitalni a lisztet es azt is elkever.
Arrs mehet a joghurt, abba tennek minimalis cukrot vagy vaniliat, arra a gyumi, megint piskota.
Ha a piskotat siman tepsiben sutod szogletesre vekonyra akkor pohar szajaval kerek format ki tudsz vagni es azt retegezni. A levagott szelekbol is lesz egy poharkrem csak kevesbe szep.
Amugy en egy csokitortat is el tudok kepzelni. Vizgoz felett osszemelegitesz 1 tojast 5 deka cukrot es addig melegited amig el nem kezd surusodni. Utana mehet bele a 5 deka csoki. Az beleolvad. Kihutod. Amikor szobahos akkor elkeuded habverovel kihabositani es addig habositod amig kihul es jo sok levego megy bele. Ebbe utana hivatalosan vaj kene de az neked nincs. Igy is finom lesz csak tomenyebb (ez a sussvelem oldal "fozott csokikrem tortaba" receptje).
Sutsz egy piskotat 3 tojasbol kb 20x30as tepsibe sztem lehet sutopapiron kb 10 perc alatt. Hosszaban 3 reszre vagod, ez lesz a piskota 3 retege amit majd egymasra retegzel. Piskota, csokikrem, piskota, csokikrem, piskota, pici csokikrem.
Krem tetejere vagy a torta tetejere tehetsz mandulat. Ha nincs keses apritod akkor beteszed egy vastag szatyorba es nekimesz husklopfoloval es szep dzrvara daralt mandulat kapsz.
Ez a piskóta pohárformákban nagyon jó ötlet! Köszönöm!
De nincs szitálom. Szitálás nélkül bele a liszt? Muszáj a szita?
Szűrőd sincs? Azzal is lehet.
Nem muszáj csak apranként add hozzá a lisztet hogy ne legyen csomós. (A szitálás abban segít
Ha picit csomos marad attol meg finom lesz csak nyilvan jobb csomok nelkul
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!