Juhtúrós pogácsa ha nem kelt meg, mit csináljak vele?
Találtam egy receptet, gondoltam kipróbálom...
Ezt itt. Eleve túl édes lett a tészta attól az 5 dkg cukortól, most meg már több mint egy órája pihentetem meleg helyen és nem kelt meg. Mit tudok csinálni vele hogy ne legyen szörnyű?
Ne támadjatok nagyon, kezdő vagyok a konyhában, anyut akartam meglepni vele.
Ennek nemis kell annyira megkelnie mint egy átlagos pogácsának. Épphogy azért kell bele az élesztő hogy picit omlósabb legyen és nem azért hogy nagyon megkeljen. Szaggasd ki, tepsiben várj vele 20 percet és utána süsd. A cukor biztosan nem rontja el, az az élesztőnek csak kedvez. Ismerek egy családot akik a dós tésztákba ennél is több cukrot raknak, ők így szeretik. Ízlés kérdése. És a sós juhtúrót majd jól ellensúlyozza.
Az is teljesen jó ha csak belemorzyolod az élesztőt és nem futtatod. Az se rontja el.
Én szendvicsnek szoktam készíteni az elcseszett, vagy szikkadt pogit.
Félbevagom, sonka, sajt bele, és 15mp mikro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!