Jókai bableves autentikus módon elkészítve?
Nagyon szeretem ezt a levest, és arra gondoltam hogy úgy kéne megcsinálni ami minél közelebb áll az eredeti (Jókai-féle) változathoz. Viszont nem vagyok még annyira rutinos a főzésben, ezért kérdezném főleg háziasszonyok, és szakácsok, vagy gyakorlott emberek véleményét; - inkább vegyek csontnélküli csülköt, és malackörmöt,vagy vegyek csak csontos csülköt és abból készítsem? Ha az utóbbi, akkor füstölt, vagy sima? Azt tudom (főleg húslevesnél) hogy minét több kollagén kifő egy csontból, vagy csontos húsból, annál finomabb. Ti mit javasoltok?
Köszönöm a segítséget!
Csináld ahogy szeretnéd, nem létezik autentikus recept. Szocialista találmány, mint oly sok más "tradicionális" étel, a 80-as években jelent meg ilyen néven először.
Kis füstölt csülök kell bele eredetileg.
Itt van az eredeti Gundel-féle receptröl egy link, kicsit lejjebb kell tekerni a recepthez, elötte csak sztorizgatás van:
Sok sikert hozzá! Meg jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!