Két étel lenne, melynek az eredeti, "autentikus" menzás receptjét keresném a régi időkből.1. Tojáskrém 2. Húskrém Hogyan készültek?
Autentikus recept nincs, minden menzán úgy készült, ahogy az adott konyhásoknak tetszett.
Alap volt, hogy olcsó legyen és a maradekokat el lehessen tüntetni vele.
Felénk a tojáskrémhez legtöbbször a spenóthoz vagy hasonlóhoz készített és megmaradt tojást használták, ezt összeaprították, finomra vágott hagymát, kb. a tojással egyezö mennyiségü tejfölt (az olcsóbb fajtából) meg böven mustárt tettek bele, sóval, borssal meg paprikaporral - esetleg piros arannyal - ízesítve.
A húskrém szintén a megmaradt (sült, fött, párolt, pörkölt) húsokból készült, ezeket ledarálták, szintén tejföllel, mustárral meg esetleg a hús levével vagy valamilyen zsiradékkal keverték el, majd füszerezték. Ha több féle hús volt, akkor ízesebb volt az eredmény.
Mindkét ételnél a mustár meg a füszerek adták az alapízt, és nem túl sok volt bennük arányban a tojás ill. hús.
Nem tudom, ez mennyire hasonlít ahhoz, amit te ismersz, de megéri kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!