Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az eredeti feketeerdő tortában...

Az eredeti feketeerdő tortában csak milyen krém van?

Figyelt kérdés
Csak meggy-és tejszínes krém,vagy esetleg csokikrém is? Ha csoki krém az mousse jellegű?
2017. szept. 5. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
38%
A krémhez a meggybefőtt levét főzd meg egy csomag vaníliás pudingporral. Ezt kend az első piskótalapra, és rakd rá szép sorban a meggyet.
2017. szept. 5. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs sok időm, de próbálok gyorsan leírni egy német szakácskönyvből egy ősrégi, bonyolult receptet:

1. Süt egy vékony vajas-omlós tésztakorongot, ami natúr. (Igen, omlós tészta, nem piskóta, nyugodtan helyettesíthető natúr piskótával). Annyi extrája van, hogy kerül bele vaníliarúdnak a bele. Ez lesz a torta alja.

2. Süt egy magas, kerek , kakaós piskótát hat nagy tojásból, amelyet három lapra vág. 50 gramm kakaó van benne.

3. 2 befőttesüvegnyi magozott meggyet összefőz 2 evőkanál cukorral, 2,5 deci meggybefőttlével, kis fahéjjal, 1 púpozott evőkanál keményítővel és 5 evőkanál meggylikőrrel. A meggyekből félretesz 16 szemet díszítésnek.

4. Főz 1 deci meggybefőttléből és egy evőkanál cukorból 5 evőkanál meggylikőr hozzáadásával szószt, hogy ezzel piskótalapokat locsolhassa.

5. Felver 1 liter tejszínt 3 evőkanál cukorral (tehetsz bele habfixálót), vaníliarúd belével és 5 evőkanál meggylikőrrel. A tejszínt lehűti egy órán át a torta összeállítása előtt.


Összeállítja a tortát: alsó fehér lap, meggylikőrös lével meglocsol, tejszín, jönnek a kakaós lapok, meggylikőrös lé, meggyes töltelék (kihűtve), tejszín vékonyan. Ha elkészült a rétegezés, lekapcsolja a tortaformát és bevonja az egész tortát tejszínnel, lereszel 10 deka jó minőségű étcsokoládét, ezzel megszórja és a lecsöpögtetett 16 szem meggyel díszíti.

2017. szept. 5. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzátennék, hogy nincsen egy egzakt módon behatárolható eredeti recept. A délnémetek és a svájciak már a 19. században ettek tejszínnel Kirschgrützét (ez egy sűrű gyümölcsvalami, ami valahol a befőtt és a lekvár között van állagra, általában meggyből vagy vegyesen más bogyós gyümölcsökből készül). Svájcban tettek mellé piskótadarabokat is.


A mostani Feketeerdő-torta ebből fejlődhetett ki a XX. század első harmadában úgy, hogy egy kicsit megbolondították a tortát meggylikőrrel.

2017. szept. 5. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2017. szept. 5. 18:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!