Autentikus olasz receptek? Olyanok érdekelnének, amiket valóban főznek az ottani emberek, nem szakácskönyvből vannak.
Figyelt kérdés
Esetleg ha van közöttetek aki ott él vagy élt, nagyon szívesen venném a receptjeit, de minden más is érdekel.2009. jan. 31. 23:29
1/6 anonim válasza:
Nekem van egy carbonara receptem az albérletünkben, de most még hétvégéig itthon tartózkodom. Ha akkor is érdekel még, akkor leírom majd neked. Sajnos még nem csináltam meg, de biztosan kipróbált, mert a párom anyukájától származik, ők pedig éltek kint Olaszországban.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ha megírod :))
2009. febr. 1. 14:22
4/6 tade válasza:
SZia. En kinnt elek es a parom olasz.En a carbonara szoszt igy keszitem (2 szemelyre), felteszek egy serpenyoben feldarabolt fustolt szalonnat 25 dkg-ot (olaj, so nelkul) es hagyom megpirulni. Kifozom a macheroncinit kb. 12 dkg-ot(vastagabb mint a spaghetti es ureges a kozepe) majd mikor kifott, leontom rola a vizet hozzaadom a megpiritott szalonnat 1 tojast+ 1 tojassargajat, reszelt parmezant es felrakom meg egy kicsit a tuzre, es addig keverem, amig a tojas meg nem fott, elvileg csak neha csinalom igy, mert az sem baj, ha a tojas egy picit nyers marad. Amugy vannak, akik tejszint is raknak bele, en nem szoktam. Vagy szoktam toltott paradicsomot is kesziteni: Veszel 3 nagy szep paradicsomot. Kette vagod, kiszeded a belsejet. Utanna elkeszited a tolteleket. Ha harom paradicsomod van, az 6 szelet, tehat: veszel 1 talat, teszel bele 6 kiskanal prezlit, 6 kiskanal reszelt parmezan sajtot, aprora vagott capri bogyot, egy kis olivaolajat, osszekeverem es ezt beleteszem a felvagott paradicsomok belsejebe. Veszek egy nagy serpenyot, teszek bele egy kis olivaolajat, bele a paradicsomokat, lefedem, es hagyom parolni. Mikor latod, hogy a paradicsomok megpuhultak, akkor kesz is van. De, ha kellenek meg receptek, akkor szivesen adok :DD
5/6 A kérdező kommentje:
Szia, nagyon örülnék ha írnál még!!!
2009. febr. 2. 18:14
6/6 anonim válasza:
Carbonare:
Baconszalonnát vagy sonkát apró kockákra vágunk. Olívaolajon megpirítunk egy gerezd fokhagymát, majd kidobjuk. Ezen az olajon megpirítjuk a szalonnát (vagy sonkát). Közben felverünk egy tojást egy kis tejjel, sóval és borssal. A kifőtt spagettit beleszedjük a szalonnás (vagy sonkás) olivába, ráöntjük a felvert tojást, és az egészet kis lángon átmelegítjük, hogy a tojás átsüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!