A tej felforralása és lehűlése után a tetején az tejszín?
Szoktam venni a tejboltban tejet.
Azt fel kell forralni, és amikor futna kifele, leveszem a tűzhelyről és már hűtöm is le. Most a hidegben a legkönnyebb, mert csak kirakom a teraszra.
Amint lehűl, teszem a hűtőbe és kb fél napnyi hűtés után leszűröm. A tetején vastagon ott a föle, én ezt le szoktam engedni a lefolyón és mindig rossz érzésem van, érzem hogy pazarlok, mégsem akarok elidőzni vele.
Ma a szűrésnél megkóstoltam és finom volt, olyan tejszínes, erős tej ízű, alig volt savanykás. Viszont egy bizonyos része túrós állagú volt. Az sem volt rossz, de így, hogy nem tudom pontosan mi ez meg hogy kell-e valamit csinálni vele, hogy jobb legyen, nem merem belerakni a kajába.
A célom tejszín vagy tejföl lenne, mivel gyakran készítek pörköltet.
Nem mondod, hogy kiöntöd? Miért?
Most lusta vagyok leírni, hogy mi a tejszín, a vaj a tejföl, a joghurt, a kefír, a savó, a tej, a túró, így itt a link:
Nem, a nyers tej tetején van a tejszín, ha állni hagyod szépen feljön egy rétegben. Anyu szokott nyers tejet venni, teljes tejet, magas zsírtartalmút, leszedi a tejszínt a tetejéről és vajat köpül belőle (rázogatja egy befőttesüvegben, majd formálja tiszta konyharuhában). Utána forralja fel a tejet. A felforralt tetején ami van az csak a föle, van aki megissza, van, aki leszedi.
8# Forralás után gyűlt rajta össze.
Tejszínes csirkemellről hallottál már? Finom.
Nekem pille lesz a tetején ha felforralom.
Még forralás előtt tudom a tejszínt összegyűjteni a tetejéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!