Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tatárbeefsteak-et hogyan...

A tatárbeefsteak-et hogyan lehet megenni nyersen?

Figyelt kérdés
2023. nov. 17. 09:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
#6 a sertés is bizonyos körülmények között , lásd mettbrötchen.
2023. nov. 17. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

10. Gratulálok azoknak, akik konullázták a válaszom. Ők egyenek csak bátran nyers húst.

Én is szeretem a tatárt, de tisztában kell lenni a kockázatokkal.

2023. nov. 17. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
70%
#12 most őszintén, nem szoktad még ezt meg itt ? :D dobtam rá ződet :)
2023. nov. 17. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim válasza:
85%

Azt a titkot azért elárulnám hogy bizony a kolbász is nyers, a szárított sonka (parasztsonka, feketeerdei, serrano, stb.), sőt, a szalonnák nagy része is...


Egyébként a marha, ha amúgy nem volt beteg, kb. teljesen veszélytelen, az "érlelt" steak lényege is pont az hogy sokáig hagyják állni a húst (igaz, hűtve), és természetesen azt sem sütjük át soha...

2023. nov. 23. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim válasza:
56%
Sőt, a "kedvenc" téliszalámink nemhogy nyers, még penészes is ;)
2023. nov. 23. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:
72%

Hiába pontoztok le, ezek mind nyers húsból vannak, nincsenek sem főzve, sem sütve, sem más módon hőkezelve...

Bizony, a szalámi sem.

Még a füstölés is hideg füsttel történik.

A téliszalámi "héján" a fehér az pedig bizony nemespenész.

2023. nov. 23. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 Juliusz48 ***** válasza:
100%
Érdekes egy ilyen kérdés miután az emberiség rendszeresen eszik nyers húst Európában. A spanyolok ráadásul nem is füstölik a sonkát hanem szárítják. A melegebb környéken az Ókorban vallások tiltották bizonyos népeknek a sertést, a tapasztalatok alapján és ezt a mohamedánok ma is tartják, de az oka a hűtési lehetőség hiánya volt, és mert a sertés nagyobb volt annál, amit meg lehet azonnal enni egy családnak. Viszont romlékonyabb a húsa a disznónak mint a kérődzőknek.
2023. nov. 24. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!