Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tatárbeefsteak? Csináltatok...

Tatárbeefsteak? Csináltatok már otthon? Receptet tudtok adni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 9. 20:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Mi a férjemmel együtt szoktuk csinálni, mindenféle képpen 2x darált marhahús kell hozzá, vagy bélszín de az nagyon drága mi a felsál részéből szoktuk csinálni. 1kg marhahúsi, 2 nagy fej hagyma ledarálva, 4 tojássárgája, izlés szerint só, bors, ketchup, mustár,pirospaprika, ha szeretittek a kesernyés útó ízt akkor 4-5 csepp wolchester szósz mi ezt kihagyjuk mert nekem nem jön be. Tehát mindent beleteszel egy keverőtálba villával jól összedolgozod, minden füszerből egy picivel többet tegyél bele mert másnapra érnek össze az ízek igazán, és ha nem teszel bele többet akkor ízetlennek fogod érezni.

Mi mindig előző este bekeverjük és másnap frissen sült piritós kenyérrel tálaljuk!

Jó étvágyet hozzá!!!

Majd meséld el bejött ez a recept nektek is mi már 20 éve eszük megunhatatlanul fincsi:-)

üdv.

k/39

2009. nov. 9. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
10%
fúúúj...
2009. nov. 9. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
78%

életedben nem kostóltad még biztos vagyok benne és már leszólód, na mind1 ez is vélemény .

isteni finom

2009. nov. 9. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
72%

Kedvenc kajám nekem is,órabérben tudnám enni,csak vigyáznom kell a kenyér miatt,hízlal ;)


22F

2009. nov. 10. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
undorító lehet a húst nyersen megenni... wazze nem féltek, hogy elkaptok egy jó kis fertőzést? Tojás sárgája, meg a hús is NYERS!!!
2009. nov. 10. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
mit kötekedsz? csak majdnem nyers, mert picit átsütik. A kolbász is tulképp szárított hús, a párizsiról ne is beszéljünk...:)pirítóssal isteni!!!:)
2009. nov. 10. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy készítjük,mint az előttem szóló leírta.Csak annyi a különbség,hogy a "mártást" nem előző nap készítem el,csak 3-4 órával hamarabb.

És nem félünk a fertőzéstől.A hús is friss,a tojás is,és a forró pirítóson egy kissé meg is sül.

Ha valaki angolosan eszi a húst,annak a közepe is nyers,de még senki nem lett beteg tőle.

Régen nem sütöttek otthon krémes,tejszínes sütiket.A cukrászdából is ritkán hoztak sütit.(Sok helyen nem is volt rá pénz)Az anyukák már az 1 éves gyereknek is tojássárgáját kevertek ki cukorral,és azt ette a gyerek.Az unokáim még most is kinyalják a tálat,ha sütihez tojássárgáját keverek ki.Soha senki nem kapott ettől szalmonella fertőzést.Ha a tojás nem régi,akkor nem lesz tőle senkinek semmi baja.

Ez csak nagyüzemi körülmények között fordulhatna elő,ahol hűtőben tárolják (esetleg napokig) az ételt.

2009. nov. 10. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
De előtte a húst egyben pácolni kell! Nem?
2009. nov. 10. 12:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csak sütéshez szokták pácolni a húsit, ezt nem kell ahogy a fenti receptben is leirták elkészited és a fűszerek adják meg az ízét.

2009. nov. 10. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
36%
Csak azért szóltam le, mert nyers benne a hús, meg sem kóstolnám soha, pont ezért!A kolbászt sem kóstolom meg, mikor gyúrják, mert undorító nyersen!!
2009. nov. 10. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!