Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megehetjuk este szerintetek...

Megehetjuk este szerintetek ezt a tatarbeefsteak-et vagy dobjam inkabb el?

Figyelt kérdés
Legyszi segitsetek mert minden recept masat mond. Kovetve egy receptet 72 orat pacoltam a belszint olajba amit lefedtem egy uvegtalba es kitettem a garazsba (10-12C). Most ledaraltuk a ferjemmel a husit es kikevertem a fuszerekkel. A ferjem szerint nem kene megenni mert a garazsba volt es nagyon sok recept szerint hutobe kell tarolni. Nem tudom, hogy mit tegyek. :(
2012. dec. 31. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha hideg volt a garázsban, akkor semmi baja. Ha büdös vagy nyálkás lenne, akkor azt észrevennétek.
2012. dec. 31. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Mi a különbség a hűtő és a garázs között? A méretet és a bennük lévő járműveket nem ér válaszolni..


A hőmérséklet számít, ha 10-12°C van a hűtőben is, és ott nem lesz baja a húsnak, akkor a garázsban ugyan úgy nem lett baja. Legvégső sorban pedig Prometheus ajándékával is élhettek: tűz. Megsütve egészen biztos hogy jó, csak más étel lesz.

2012. dec. 31. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat. Megkostoltam es nagyon finom. Nem volt budos es nyalkas csak a ferjem a fejembe ultette a bogarat es elkezdtem keresgelni es ugye minden recept mast ir. Akkor megesszuk joizuen piritossal este egy uveg pezsgo mellett. :)

Megegyszer koszonom a valaszokat es BUEK!

2012. dec. 31. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én több napra szoktam csinálni tatár bifszteket. Gyakorlatiag a hűtőben sincs hidegebb, mint télen kint a garázsban. Nyugodtan elfogyaszthatjátok ezt a finom étket. A benne lévő fűszerek /bors, vöröshagyma, mustár, só, stb./ még növelik is az eltarthatóságát.
2012. dec. 31. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Ha a garázsban olyan párolgó anyagok vannak, amelyet a hús magába szívhatott, akkor ne egyétek meg. A hőmérséklet maga megfelelő, amit írtál.
2012. dec. 31. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
BUÉK!
2012. dec. 31. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi baja nincs,de kár volt az egész pácolás, legalábbis szerintem. a lényeg a finomra ( akár többszöri darálás) és a fűszerezés. én tegnap készítettem el, minden olajos pácolás nélkül, és ma kerül "terítékre". a fűszerekben való egy éjszakás kaland a mi általunk szeretett tatárnak a lényege.

két kenyérpirító is üzemel ilyenkor.

ha csak most fűszerezitek, akkor is pár óra múlva fogyasszátok, mondjuk éjfél körül.

azért sok sikert és buék :))

2012. dec. 31. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom mindenkinek. Igen, en is eszrevettem igy utolag, hogy tobb recept alapjan nem is pacoljak. A nyaron ettem eloszor etteremben es Isteni finom volt. Ezert is dontottunk ugy, hogy elkeszitjuk Szilveszterkor magunknak es rakerestem a receptre. Hagyon allni par orat a hutobe mindenkeppen. 3-szor daraltam at nagyon alacsony luku elektomos daralon. Az allaga nagyon puha.
2012. dec. 31. 18:45
 9/9 anonim ***** válasza:

10-12-C fok az jó a húsnak, elég hideg. A hűtőben is kb 10-15-C foknak kell lennie.

Szóval nyugodtan meg lehet enni.

A bélszínt nem kell előtte olajban pácolni. Főleg nem 72 órát.

Frissen elkészítve nem hűtőben tartva, ledarálva a húst majd be hozzá kell tenni az összes hozzávalót. Megkóstoljuk, hogy ízlésünknek megfelelő-e, ha nem akkor utána ízesítjük még.

Ha jó akkor lehet még egyszer ledarálni vagy ízlés szerint, ahogy szeretitek olyanra darálni a húst.

2013. jan. 2. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!