Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tatárbeefsteak-et csináltam...

Tatárbeefsteak-et csináltam szombat este. Nem tettem bele tojást, és egy kicsi megmaradt. Jó még az ma?

Figyelt kérdés
2011. szept. 14. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Én nem enném meg.
2011. szept. 14. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem enném meg. A hús csak pácolt, de alapjában nyers. 4 nap még hűtőben is kicsit soknak tűnik.
2011. szept. 14. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem ér meg egy gyomorrontást. Én nem enném meg.
2011. szept. 14. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem ajánlom, max. 2-3 napaig ajánlják a nyers húst normál hűtőtérben tartani.
2011. szept. 14. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyers húst ne egyél mikor már romlott főleg ne.
2011. szept. 14. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

hát ez egy pont olyan kaja, amit étteremben is csak olyan helyen eszek, ahol adnak ilyesmire. Ne edd meg. Nyers hús, ki tudja mi bajod lesz tőle, jobb esetben csak gyomorrontás.

4 napig hűtőben tárolt húson akkor is elgondolkodnék, ha meg akarnám sütni.

Mondanám, hogy szagold meg, de a fűszerek eléggé elnyomják a szagokat.

2011. szept. 14. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Neeeee!

Az aprított hús még romlandóbb mint az egész, mert nagyobb felületen érintkezik a levegővel. A benne lévő anyagok (citromlé, mustár) is rontják a tárolhatóságot.

Jobb a békesség.

2011. szept. 15. 04:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

kb 4 nap után a legjobb, bár itt mindenki azt mondja ne edd meg, pedig, ha megfelelően tartottad, és nem raktál bele tojást (jobb helyeken tálaláshoz adják a sárgáját), akkor még ehetted volna., hiszen itt éppen a pácoláson van a hangsúly. A marhahús és vadhús esetében több nap is lehet ez az idő, pl egy tatárbeefsteak a készítés napján nem is finom.


Élelmiszermérnök volnék....

2011. szept. 18. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:

Kedves Mérnököm!

A pácolással igazat szóltál, de ez csak darálatlan húsra, levegőtől elzárva, (olajjal felöntve) igaz.

A tatár bizony azon frissen fűszerezve fogyasztandó.

Én is megeszem mondjuk másnap még, de négy naposan életveszélyes lehet.

2011. szept. 19. 05:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!