Tatárbeefsteak-et csináltam szombat este. Nem tettem bele tojást, és egy kicsi megmaradt. Jó még az ma?
hát ez egy pont olyan kaja, amit étteremben is csak olyan helyen eszek, ahol adnak ilyesmire. Ne edd meg. Nyers hús, ki tudja mi bajod lesz tőle, jobb esetben csak gyomorrontás.
4 napig hűtőben tárolt húson akkor is elgondolkodnék, ha meg akarnám sütni.
Mondanám, hogy szagold meg, de a fűszerek eléggé elnyomják a szagokat.
Neeeee!
Az aprított hús még romlandóbb mint az egész, mert nagyobb felületen érintkezik a levegővel. A benne lévő anyagok (citromlé, mustár) is rontják a tárolhatóságot.
Jobb a békesség.
kb 4 nap után a legjobb, bár itt mindenki azt mondja ne edd meg, pedig, ha megfelelően tartottad, és nem raktál bele tojást (jobb helyeken tálaláshoz adják a sárgáját), akkor még ehetted volna., hiszen itt éppen a pácoláson van a hangsúly. A marhahús és vadhús esetében több nap is lehet ez az idő, pl egy tatárbeefsteak a készítés napján nem is finom.
Élelmiszermérnök volnék....
Kedves Mérnököm!
A pácolással igazat szóltál, de ez csak darálatlan húsra, levegőtől elzárva, (olajjal felöntve) igaz.
A tatár bizony azon frissen fűszerezve fogyasztandó.
Én is megeszem mondjuk másnap még, de négy naposan életveszélyes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!