Nagyon szeretem a pörköltszaftos kajákat, de nem akarok pörköltet csinálni. Lehet anélkül valahogy?
Lehet éppenséggel: elkészíted a szokásos pörköltalapot (zsiradékon apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, ha van, mehet hozzá egy szem paprika, paradicsom is, sózod, borsozod és dobsz rá egy-két pörköltkockát + felöntöd a szükséges vízmennyiséggel. Kb 10 perc alatt összeforralod és kész. Nem lesz ugyanolyan, hiszen nincs benne a valódi hús íze, de a kocka rengeteg ízfokozója, aromája pótolni fogja valamelyest.
Azért inkább javaslom, hogy amikor van időd, készíts el egy nagyobb adag pörköltöt és szétadagolva fagyaszd le. Így, ha valamihez megkívánod, csak egy adagot kikapsz és bedobod a mikroba, vagy ha tudsz előre tervezni, már előző este átteheted a sima hűtőbe. Mégis csak finomabb, mint az utánzat :=)
Persze. Pont azokból amiket leírtál. Ugyan úgy mint a pörköltet, csak hús nélkül.
Én pici keményítőt is teszek bele, a pörköltbe is, így sűrűbb lesz a szaft, én így szeretem. Ha nincs, jó a liszt is, de keményítővel jobb szerintem.
szia! ahogy a többiek írták, de ,ha szűkös a keret azért egy kis lecsókolbászból, vagy keménytojásokból is jó kis kaját lehet pörköltalapból kihozni. a gulyáskrém is nagyon
jó ízt ad neki.tészta , tarhonya, rizs, de puha kenyér is jó hozzá.
a zöldborsó és a karfiolpörkölt is nagyon finom, nembeszélve a gombáról.
üdv.
de eszembe jutott még, amit mi nagyon szeretünk. olyan sóletféle, de sokkal egyszerűbb. szóval a beáztatott tarkababot teszem egy jó testes pörköltszaftra és puhára főzöm. egy kis lisztes-paprikás habarással sűrítem.kerül bele egy két szál sárgarépa is.
ha van egy kis föstölt tarjánk azzal esszük, de van, hogy csak főtt tojásokkal.
üdv.
Én soha nem használok mű-kockákat.
Sűrűn készítek szaftot,mert vacsorára szeretjük a sült vagy főtt krumplit szafttal.
Ha jó szaftot akarsz,akkor ne olajjal,hanem zsírral csináld. Sokkal jobb szaftot kapsz,és a paprika ízét is csak a zsír adja ki. (Mesterszakácsok véleménye).
A zsírban megpiríyom a vöröshagymát,ráteszem a pirospaprikát,felöntöm egy kevés vízzel,teszek bele még borsot,csipet szerecsendiót,jól össze forralom,amig zsírjára nem sül. Nem kell bele liszt meg ilyenek,mert az már nem szaft,hanem paprikaszósz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!