Karácsonyi ételek terén tradicionalista vagy reformer vagy?
Ételben tradicionális.
Sütikben mindig mást készítünk, mindig van valami újdonság. Csak a bejgli állandó.
Mi meg egyébként csak a mákosat szeretjük :D Nem a tradíció miatt van az, hanem mert ezt szeretjük.
Ha rokonoknak is készítesz, akkor azért illik olyat is, amit ők szeretnek. Csinálhatnál egy rúd másokat is, hogy azzal kínáld meg őket.
Bármit eszek, piszkosul nem érdekel, hogy "karácsony" van-e.
Ha főzeléket kívánok, akkor azt készítek.
Erről az jut eszembe mikor egyszer mondta a volt munkatársam hogy ők mindig különleges ételeket esznek mert neki mindennapi a töltött káposzta pl..
Hogy ők milyen újra gondolt 4 csillagos különleges, egzotikus nem tudom miket esznek talán még kaviárt is...
És akkor mondtam hogy én hagyomány őrző vagyok!
És mi 1 évebe 2-3 szor csinálunk mondjuk töltött káposztát(év közbe bográcsba is) szóval nekem az ünnepi étel!
A kacsát se eszik itthon én szeretem egyedül és azt eszek év végén egyszer nekem az is az!
Kocsonya inkább szilveszteri de mi egyszer csinálunk újévre de akkor eszem 3 napig és kifújt az év!
Mert azt is van aki már Októberbe elkezdi és márciusig csinál többet...
Szóval nálam az az ünnepi amit ritkán eszek és jól esik! Ráadásul hagyományőrző is!
Egy Afrikai éhező gyereknek egy zsíros kenyér is lehet fejedelmi és ünnepi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!