A sonka nyers hús?
Sok, különböző terméket neveznek sonkának, már régen nem csak a sertés hátsó combjából készül sonka.
Így azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a sonka nyers hús.
Az eredeti sonka pácolt, sóval füsttel tartósított, sokáig érlelt, az sem a klasszikus értelemben nyers.
A húsvéti sonkák többsége valójában nem is sonka, jelentős részül baromfiból, főleg pulykából készül.
Azt is pácolják, füstölik, úgy kerül a boltokba, de azokat megfőzik fogyasztás előtt, nem nyersen eszik meg.
A klasszikus sonkát sem feltétlenül "nyersen" fogyasztották, azt is megsüthették, megfőzhették.
A hűtő, fagyasztó modern találmány, a húsokat évezredekkel ezelőtt megtanulta az ember tartósítani, elraktározni, annak hónapokig ki kellett tartani.
A sonka pl egy "lassan érő" készítmény, a disznó vágás után hónapokig várni kellett, mire "beérett".... de nem tétlenül vártak, a sonkát kezelni kellett (pácolás, füstölés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!