Jól bevált francia saláta receptet írnátok nekem?
Eredetileg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, savanyított uborka, alma kerül bele, az uborka és az alma kivételével megfőzve, de nem túl puhára és kihütve. A borsó kivételével mindent kb ilyen méretüre kell vágni.
Van, aki tesz bele kevés kockára vágott főtt krumplit is, de amikor kitalálták, akkor nem volt szokásban.
Bolti majonézt és legalább 20 %-os tejfölt egyenlö arányban keverj össze, kevés cukorral, citromlével, mustárral, törött borssal ízestítsd. Kicsit intenzívebb ízü legyen, mert a zöldségek sokat bevesznek.
Óvatosan keverd össze a zöldségekkel, és tedd hütöbe.
Ha komplett fogásnak szánod, lehet bele kis kockára vágott főtt húst is beletenni, de alapból nincs benne.
Ehhez kaszinótojást, sonkatekercset szokás eredetileg tálalni.
Kérdező, szabad kérdezni, hogy hol érted azt, amelyik ízlett? Amennyiben ismerősöd vagy rokonod készítette, célszerű tőle elkérni a receptet.
Nekem anyum csinálta valahogy, az sem volt rossz, de egyszer ettem a szomszédnál, aki jó barátunk. O teljesen máshogy készítette és az nekem sokkal jobban ízlett.
Tehát az rajtad múlik, hogy neked melyik fig ízleni.
Például nekem az nem jön be, ami ecetes ízű, inkább az édeskés ízlik.
De tulajdonképpen francia saláta recept érdekel vagy majonéz?
Utóbbit is jobb, ha házilag készíted el, sokkal finomabb, de tényleg tudni kellene, hogy milyen az ízlésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!