Mi a különbség?
Kézzel nyújtott házi rétest már készítettem,viszont az a problémám vele hogy nem igazán célszerű annyira gazdagon tölteni mert könnyen szakad feltekeréy közben
Rá találtam egy masikx fajta receptre a sodort rétesre,az lenne a kérdésem hogy van e valaki aki már elkészítette esetleg mindkettőt és melyik tészta finomabb? Az utóbbi is könnyen szakad?
A tekerést nem a tésztával szokás végezni, hanem egy terítöre teszik a tésztát és a terítö segítségével tekerik, így a tészta nem tud szakadni.
Másrészt nem kell a töltelék mennyiségét túlzásba vinni, az nem gazdagon töltés, hanem értelmetlen dolog. A rétesnek nem csak a töltelék a léynege, hanem a tésztával együtt jó, ha az túl kevés, akkor szintén nem jó, amit készítettél.
Ezt sodrófás rétesként ismertem, nekem így nem igazán ízlik, hasonló, mint a leveles tészta, csak nem olyan könnyü.
Akkor már inkább leveles tésztát vegyél rétestészta helyett, szerintem az is finom rétesként, és sokkal jobb, mint a linkben lévö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!