Mi a különbség az öntöttvas és a natúr vasedény között (aminek az anyaga acéllemez)?
Az öntöttvan általában vastag falú, nehezebben melegszik fel, viszont oldalról is fűti az ételt.
A "natúr" vékonyfalú hamarabb felmelegszik, csak az alja vastag, többnyire többrétegű.
Az önött vas nem korrózióálló. Ez nem azt jelent, hogy azonnal kilyukad, de elmosás után szárazra jó törölni, mert keletkezik egy vékony oxid-rozsda réteg, amit leolajozással, olaj ráégetéssel (lásd régi palacsintasütők) ki lehet köszöbölni.
De pl mosogatógép macerás, nem ajánlott
Általánosságban lassabban melegszik a nagyobb tömege miatt, de ha félrehúzzuk nem hül vissza egyből.
Vékony acéllemezben könyebben odaég , ha sütünk és nem figyelünk. De mosogatógépben mosható, és mivel könnyű, ezért kicsi az esély, hogy egy kerámia vagy indukciós lapot megrepesszen ha odakoppan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!