Gyrost házilag lehet késziteni sertéshúsból is?
Arra, hogy ne éljen a sertés, mikor darabolni kezded.
Igen, bármily meglepő tény is, sertéshúst otthon is lehet főzni/sütni.
7-es, ez tévedés!
Nem a turisták igényeihez van igazítva, nem is lehetne, mert a turisták inkább igénylik akkor már csirkéből.
A helyiek igényeire van igazítva, abból csinálják, ami az adott hely kultúrájának, és mezőgazdasági környezetének a legjobban megfelel!
És most kapaszkodj, ez minden más országban is pont így van!
Mivel maga a szó, hogy gyros az körben járót jelent, mint pl. a döner is.
És ezt Algériától Görögországig, minden nemzet a saját környezetéhez igazította, és a lényeg mindig is az volt, hogy nyárson forgó legyen, és a helyben legjobban tenyészthető, beszerezhető állatból készüljön, mert ez egy tucat streetfood kaja, nem egy kulináris különlegesség!
Valahol az állattenyésztés, valahol a vallás más, ezért valahol inkább juh, vagy kecske fajtákból készül, valahol jellemzőbben marhából, valahol autentikusan sertésből.
Ostobaság ilyeneket elkezdeni puffogtatni, hogy az "eredeti" (lol) az mondjuk kecskéből készül, és bármi más, az már nem gyros.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!