Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik egy jó fajta trappista...

Avada0 kérdése:

Melyik egy jó fajta trappista (vagy hasonló jellegű) sajt meleg szendvicshez ami nem túl drága?

Figyelt kérdés

A Tolle elkurvult. Egy két éve próbálgattam néhány fajtát és ez volt a leginkább jó a sok helyen kapható sajtok közül. Most már egy szánalmas ganéj lett.

A jó sajt szépen lassan pirul amikor grillezik és a teteje ropogós lesz az íze meg jobb. A mostani Tolle (meg egyéb silány sajtok) gyorsan elkezdenek barnulni feketedni és szétszáradni. Arról nem is beszélve, hogy nyersen is rossz. Csikorog az ember foga között és az íze sem élvezhető. Nem jó semmire.

#pizza #sajt #grill #pirítós #olvasztott sajt
2023. okt. 16. 18:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
#10: Persze, kapsz jobbat, de ha ár/érték arányt nézel akkor teljesen vállalható.
2023. okt. 17. 08:18
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Vagy olcsó. Vagy jó. A kettő kizárja egymást.
2023. okt. 17. 08:19
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
#12: Ez az élet sok területén igaz, de az élelmiszereknél pont, hogy nem!
2023. okt. 17. 11:15
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha létezne olcsó és jó élelmiszer, akkor mindenki azt gyártana!
2023. okt. 17. 11:26
 15/28 anonim ***** válasza:
88%

Nekem sem adja vissza a Magyar Trapista se azokat az ízeket, amit még gyerekként (kb. 20-25 évvel ezelőtt) éreztem.

Akkor sokkal valódibb íze volt a sajtoknak. És egyáltalán nem ettünk drága fajtákat akkor sem.

Bár nem nagyon tudok nyilatkozni róla, hogy most milyenek a drága sajtok.

De az tuti, hogy az olcsóbb sajtok többségének műanyag íze van, van amiről az jutott eszembe, hogy olyan mintha ízesített gumit rágnék.

A Sparban volt egy időben nagylyukacsos sajt azt is szerettem de már az sem olyan állagra.

Én speciel kifejezetten szeretem a sajot, kb mindenhez meg tudnám enni, viszont egyre kevesebbet eszek mert nem találkoztam jóval.

Viszont kíváncsian követem a kérdést, hátha látok valami jó javaslatot.

2023. okt. 17. 12:05
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
Az a nagylyukacsos sajt az ementáli, de azt is utánozzák már. Ha túl olcsó, vagy gyanúsan egyformák rajta a lyukak, akkor gyanús, hogy nem valódi ementáli sajt.
2023. okt. 17. 14:50
 17/28 A kérdező kommentje:
#14 Vagy nem, mert így jobban le lehet lejmolni az embert.
2023. okt. 18. 10:57
 18/28 A kérdező kommentje:
#15 Akciós Gouda a Lidlben jó volt, meg Ammerlander nem tudom honnan.
2023. okt. 18. 11:01
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

Sokáig nem ettem sajtot, mostanában pedig kiderült, hogy nem is bírom mindet, különféle betegségek miatt.

Ezért kipróbáltunk egy olyan sajtot pár hónapja, ami a Lidlben kapható és laktózmentes. Azt hiszem, hogy laktózmentes Trappista volt. Igaz, akkor épp akciós volt és úgy normális ára volt és azt nem tudom, hogy most éppen mennyibe kerül, de ajánlom neked, hogy kipróbáld. Szerintem jobb volt, mint amiket valaha ettem (mármint a Trappisták közül). Serpenyőben is sütöttük és szépen megpirult. Lehet, hogy bejönne neked.

Majd írd meg, hogy ízlett-e. :)

2023. nov. 2. 17:06
 20/28 anonim ***** válasza:
78%

Ilyen volt:

[link]

De akkor 1900.- Ft volt a kg ára, ha jól emlékszem (de ez nem biztos).

Szerintem ízleni fog neked.

Lyukacsos is.

2023. nov. 2. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!