Hortobágyi palacsinta hús nélkül?
Egy családi eseményen hagyományosan hortobágyi palacsinta a megszokott, ettöl nem akarnánk eltérni.
Viszont egyik családtagnak egy ideig állati fehérjementesen kell étkeznie, a kérdés, miböl készüljön a töltelék?
Ami még problémás, a gomba, padlizsán, szója, hüvelyesek, illetve élelmiszeripari adalékok, csak friss, nyers alapanyagokat használhatunk neki.
A palacsinta és a tejföl esetében már megvan a fehérjementes változat, kifejezetten a töltelék a kérdéses.
Egyelöre elég tanácstalanok vagyunk, minden tippet szivesen fogadok.
Hat kb ki van love minden, amibol jo tolteleket lehetne csinalni.
Talan meg a rizs jutott eszembe, kelloen befuszerezve. Bar a rizses palacsinta nem mondom, hogy kellemesnek hangzik, de nem is biztos, hogy annyira rossz.
A vöröslencse népszerű ilyen célra, pl. vegán bolognai szósznál is az a jellemző.
De a hüvelyesekkel kb mindent kilőttetek, ami jól használható lenne, nem hiszem, hogy ez megvalósítható úgy, hogy élvezeti értéke is legyen. :/
Köszi az újabb válaszokat, a szejtán jó ötlet, megpróbálom itthon készíteni, mert a kaphatóak nem feltétlen mentesek a problémás összetevöktöl.
A vadas-stílus is érdekes ötlet, ez még egyszerübb is lenne.
Minden esetre megkérdezem az illetöt, neki mi szimpatikusabb, és még egyzser nagyon köszönöm a segítséget!
Szóval valami mix lett az egészböl, vegyes zöldségeket - sárgarépa , petrezselyemgyökér, zellergumó - kb fél cn-es kockákra vágtam. Hagymával indítottam, a zöldségeket beletettem, só, bors, paprikával füszereztem és megföztem pörköltszerüen.
Utána a zöldségeket leszürtem, növényi tejföllel összetörtem kicsit, hogy azért ne síma pép legyen, ezzel töltöttem a palacsintákat, egy tüzálló edénybe tettem. A "pörköltlevet" szintén tejfölöztem, ráöntöttem és sütöben a megszokott módon megsütöttem.
Szerencsére elövigyázatosságból több adagnyit készítettem, minden családtag ebböl is kért - mert jól néz ki -, és a végén egyhangúan megszavazták, ilyen máskor is kell.
Szerintem is kifejezetten jó ízü volt, természetesen nem olyan, mint az eredeti, húsos variáció, de finom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget meg a tippeket, és kellemes vasárnapot kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!