Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lányaim imádják a krumplipür...

A lányaim imádják a krumplipürét, és úgy gondoltam, kipróbálok egy színes újítást. Mit szóltok hozzá, nem rontanám el?

Figyelt kérdés

Olyan uncsi, hogy mindig sárga a krumplipüré. Az jutott eszembe, hogy főzök hozzá egy kis reszelt répát, vagy spenótot, így narancssárga és zöld lesz. Csak azt nem tudom, nem rontaná-e el az ízt.

Ja, és nem babáknak való püréről van szó, nem olyan picik már a csajszik. Az egész család ebből enne - persze ha ehető lenne. :D

2010. okt. 17. 11:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%

És ha ételfestéket tennél bele?

Az enyámek tuti nem ennék meg, főleg a fiú.De te tudod mennyire vállalkozó a családod..

2010. okt. 17. 11:20
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Ez kb olyan,mint mint a zöld spagetti tészta, jó poénnak indult, de gusztustalanság lett a végén belőle. Ezeket az ételeket így szeretjük, ez van eltárolva az agyunkban, szín, íz, szag , állag.Ha nem befolyásolja az ízt, próbáld ki.
2010. okt. 17. 11:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Ételfestékem nincs itthon, de ez is nagyon jó ötlet, köszi! :D

Szerencsém van, mert a nagyobbik lány kivételével mind megeszünk mindent, csak hát még a színes tésztát sem próbáltuk, ezért vagyok bizonytalan. :)

2010. okt. 17. 11:22
 4/17 A kérdező kommentje:
Hm, második válaszoló, ebben van valami... Na mindegy. Akkor kettéosztom az adagot, és csak a felét főzöm meg egy kis répával. Majd beszámolok az eredményről. :D
2010. okt. 17. 11:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne? Minden újitás jó. Én úgy is szoktam, hogy zsiradékon piritok egy nagy fej hagymát szép pirosra, és azzal keverem el a pürét. Vagy a sütött hús visszamaradt pici zsirjába szórok egy kis lisztet, átpiritom, felengedem kevés hideg vizzel, jól kifőzöm, ne legyen liszt ize, só, bors - olyan mint a barna rántás, és ezt öntöm a krumplira, majd pürésitem.
2010. okt. 17. 11:24
 6/17 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló, köszi! Ilyet én is szoktam, isteni! Főleg, ha tepsiben, zsírban sütök majorannás csirkét, és végén a leszűrt zsírban kisütök egy apróra vágott vöröshagymát, majd ezt öntöm a tört krumplihoz.

Csipetnyi kakukkfüvet és szerecsendiót is szoktam tenni a tejes krumplipürébe, nagyon jó ízt ad. :)

2010. okt. 17. 11:41
 7/17 anonim ***** válasza:
80%

Csak a répa,spenót levét tedd a pürébe! Akkor nem lesz sárgarépa ízű. De főzhetsz céklát,vöröskáposztát is (ecet nélkül),színezéknek. Sárgát még sáfrányból,vagy szeklicéből is tudsz csinálni,azt csak áztatni kell. De ha van otthon mirelit málnád, vagy szedred,annak a leve is színesít.

Nálunk is szeretik így. Ha szépen akarod tálalni,akkor eey kisebb merőkanalat vizezz be, szedd bele a pürét,nyomkodd bele,és borítsd a tálra-tányérra. A félgömböket díszetheted zöldségzölddel,zellerrel,pirosaranypöttyel. stb.

2010. okt. 17. 11:43
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztos nagyon jó íze lesz. Valszeg lehet majd érezni benne, de az feldobná :) Céklához mit szólsz? Abból elég kevesebb, mert nagyon fog, és akkor nem lehetne annyira érezni benne az ízt. Bár a cékla alapból inmtenzívebb... De én a helyedben biztos kipróbálnám. Sok sikert, jó étvágyat :)
2010. okt. 17. 11:44
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én csináltam már. A férjem szerint és szerintem is finom volt.

A zöldborsós kicsit semlegesebb ízű. A sárgarépásba egy kicsit több só kellett, mert a répa miatt édeskésebb lett az íze.

Sok sikert.

2010. okt. 17. 11:47
 10/17 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenkinek, szuper ötleteket adtatok! :D *_*
2010. okt. 17. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!