A lányaim imádják a krumplipürét, és úgy gondoltam, kipróbálok egy színes újítást. Mit szóltok hozzá, nem rontanám el?
Olyan uncsi, hogy mindig sárga a krumplipüré. Az jutott eszembe, hogy főzök hozzá egy kis reszelt répát, vagy spenótot, így narancssárga és zöld lesz. Csak azt nem tudom, nem rontaná-e el az ízt.
Ja, és nem babáknak való püréről van szó, nem olyan picik már a csajszik. Az egész család ebből enne - persze ha ehető lenne. :D
És ha ételfestéket tennél bele?
Az enyámek tuti nem ennék meg, főleg a fiú.De te tudod mennyire vállalkozó a családod..
Ételfestékem nincs itthon, de ez is nagyon jó ötlet, köszi! :D
Szerencsém van, mert a nagyobbik lány kivételével mind megeszünk mindent, csak hát még a színes tésztát sem próbáltuk, ezért vagyok bizonytalan. :)
Utolsó válaszoló, köszi! Ilyet én is szoktam, isteni! Főleg, ha tepsiben, zsírban sütök majorannás csirkét, és végén a leszűrt zsírban kisütök egy apróra vágott vöröshagymát, majd ezt öntöm a tört krumplihoz.
Csipetnyi kakukkfüvet és szerecsendiót is szoktam tenni a tejes krumplipürébe, nagyon jó ízt ad. :)
Csak a répa,spenót levét tedd a pürébe! Akkor nem lesz sárgarépa ízű. De főzhetsz céklát,vöröskáposztát is (ecet nélkül),színezéknek. Sárgát még sáfrányból,vagy szeklicéből is tudsz csinálni,azt csak áztatni kell. De ha van otthon mirelit málnád, vagy szedred,annak a leve is színesít.
Nálunk is szeretik így. Ha szépen akarod tálalni,akkor eey kisebb merőkanalat vizezz be, szedd bele a pürét,nyomkodd bele,és borítsd a tálra-tányérra. A félgömböket díszetheted zöldségzölddel,zellerrel,pirosaranypöttyel. stb.
Én csináltam már. A férjem szerint és szerintem is finom volt.
A zöldborsós kicsit semlegesebb ízű. A sárgarépásba egy kicsit több só kellett, mert a répa miatt édeskésebb lett az íze.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!