Hogyan kell elkészíteni a bolti tortabevonót?
Sajnos olyan tortabevonót vettem a múltkor, amelyen nem szerepelt az elkészítés.
Többen mondták, hogy vízgőz fölött kell megolvasztani, 2 kanál olajjal. 1 db táblás bevonó volt, talán 200 g...de ez nem biztos.
Sajnos olyan kemény lett, hogy nem tudtam szeletelni a sütit, össze-vissza tört a tortabevonós máz.
Most fontos eseményre kellene sütit sütnöm, szintén ilyen bevonó kell hozzá. Hogy készítsem el, hogy tutira sikerüljön és szép, vágható szeleteket kapjak? Előre is köszi a válaszokat!
Bármit is csinálsz a bolti torta bevonó mindíg ilyen szar marad. Csak törik és nem lehet szeletelni a sütit. Épp ezért készítsd el házilag a mázat. Egyszerű, gyors, finom, mutatós és még fel is tudod szelni a sütidet. Bemásolom amit én szoktam de majd biztosan ír más is még neked. Sok sikert.
Csokimáz
Fényes csokimáz
Hozzávalók:
8 dkg porcukor
6 dkg sütőmargarin
1 evőkanál tej
2 púpos evőkanál csokipuding
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés: Ezeket a hozzávalókat gőzön összeolvasztom, és már készen is van.
Csokimáz II.
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
és 4 evőkanál víz.
Elkészítés:
12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.
Én karácsonykor a zserbómra a második fajtát csináltam és tök tuti lett.
Szia!
Évek óta csinálom a sütikre és tortákra ezt a csoki mázat.
1 Kati ét csokis bevonót felolvasztod vízgőz felett egy lábosban. Másik kis edényben 5 dkg Rámát olvaszd fel, és hagyd egy kicsit sülni, hogy a víz párologjon el belőle./1 perc/. A olvasztott Rámát a felolvadt csokihoz adod, jól kikevered és a tortára, sütire öntöd.Gyorsan kend el, mert aránylag hamar szárad meg.Csak száradás után tedd a hűtőbe a sütit.
Próbáld ki, meglátod sikerülni fog. Üdv.Ili
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!