Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a bolti tortabevonót?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan tortabevonót vettem a múltkor, amelyen nem szerepelt az elkészítés.

Többen mondták, hogy vízgőz fölött kell megolvasztani, 2 kanál olajjal. 1 db táblás bevonó volt, talán 200 g...de ez nem biztos.

Sajnos olyan kemény lett, hogy nem tudtam szeletelni a sütit, össze-vissza tört a tortabevonós máz.

Most fontos eseményre kellene sütit sütnöm, szintén ilyen bevonó kell hozzá. Hogy készítsem el, hogy tutira sikerüljön és szép, vágható szeleteket kapjak? Előre is köszi a válaszokat!


2009. jan. 1. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:
64%

Bármit is csinálsz a bolti torta bevonó mindíg ilyen szar marad. Csak törik és nem lehet szeletelni a sütit. Épp ezért készítsd el házilag a mázat. Egyszerű, gyors, finom, mutatós és még fel is tudod szelni a sütidet. Bemásolom amit én szoktam de majd biztosan ír más is még neked. Sok sikert.



Csokimáz


Fényes csokimáz

Hozzávalók:

8 dkg porcukor

6 dkg sütőmargarin

1 evőkanál tej

2 púpos evőkanál csokipuding

1 evőkanál kakaópor

Elkészítés: Ezeket a hozzávalókat gőzön összeolvasztom, és már készen is van.


Csokimáz II.


Hozzávalók:

12 dkg cukor,

4 evőkanál kakaó,

és 4 evőkanál víz.


Elkészítés:

12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.


Én karácsonykor a zserbómra a második fajtát csináltam és tök tuti lett.

2009. jan. 1. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
A legegyszerűbb módszer,ha összetördeled a 100 grammos tortabevonót (party vagy katica a legjobb) egy serpenyőbe teszed és még hidegen hozzáöntesz kb. fél-1 deci olajat és a lassú tűzön elkezded megolvasztani. Ha nagyon sűrű, még menet közben önthetsz hozzá olajat,de ennyi kb. elég. Néha húzd le a tűzről,és kevergesd,úgy is olvad és nem ég meg.Amikor jó folyékony,a sütire öntöd.
2009. jan. 2. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha forró vízbe mártott késsel szeleteled,nem fog töredezni a süti.
2009. jan. 2. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
74%

Szia!


Évek óta csinálom a sütikre és tortákra ezt a csoki mázat.

1 Kati ét csokis bevonót felolvasztod vízgőz felett egy lábosban. Másik kis edényben 5 dkg Rámát olvaszd fel, és hagyd egy kicsit sülni, hogy a víz párologjon el belőle./1 perc/. A olvasztott Rámát a felolvadt csokihoz adod, jól kikevered és a tortára, sütire öntöd.Gyorsan kend el, mert aránylag hamar szárad meg.Csak száradás után tedd a hűtőbe a sütit.

Próbáld ki, meglátod sikerülni fog. Üdv.Ili

2009. jan. 4. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!