Szűzpecsenyét megsüthetem simán sütőben?
A receptek 90%-a, amit találtam, mind valamilyen göngyölt húst, mártásos húst csinál belőle.
Értem, hogy amiatt, hogy alapvetően száraz hús. De ugyanez miatt az összes elkészítési mód úgy indul, hogy süss rá kérget serpenyőben, és csak utána dugd be a sütőbe.
Na most én jó szaftos nedvespácba tettem bele a darabokra (nem szeletre) vágott szűzpecsenyét.
Ha ezt csak simán sütőbe dugom be, mondjuk fólia alatt első körben, aztán a végén anélkül, azzal nagyon tönkreteszem?
Szóval a kérdésem dióhéjban: muszáj rá kérget sütni, vagy megsüthető simán is? Nem lesz cipőtalp?
(Bocsi a hülye kérdésért, kezdő szakács vagyok, szűzpecsenyét összesen egyszer csináltam eddig, akkor gondosan követve egy megadott receptet. :D)
Én pont úgy szoktam sütni ahogy most te is akarod, azaz kéreg nélkül. Bepácolom majd másnap tepsibe teszem ,rá egy alufólia és mikor elég puha a fóliát leveszem és megpirítom. Nekem isteni bár én imádom az egyszerű sülteket :)
Nem lesz cipőtalp, süsd meg nyugodtan :)
Ezt a alufóliás dolgot felejtsétek el végre, tudom a tv is ezt nyomja, de piszkosul egészségtelen.
Inkább egy fedő a tepsire, avval nincs gond.
Simàn. Mondjuk szerintem f@szsàg.
Színhús, oldalanként 2,5-3percig sütném max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!