Lasagne készítésénél mennyi a tészta-darált hús aránya?
Nálunk elég gazdagon készül, szóval hús mellett van benne sok mediterrán zöldség is.
Én úgy szoktam, hogy 4-5 szeletelt gomba, 1 apróra vágott közepes vöröshagyma, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 100-150 g darált hús, egy paradicsom konzerv és 3 marék nyers spenót megy a piros szószba. Így ebben a sorrendben.
Ha van, akkor apróra vágott sárgarépa, cukkini, medvehagyma, vagy (ha épp az van, szárított) erdei gomba is megy bele.
Általában az ergyább paradicsomot meg maradék pritamin paprikát is el lehet lőni ebben a szószban, csak picire kell aprítani, hogy ne legyen bőre.
A fehér szószban van a rántás, arra megy rá só meg a szerecsendió, és ha van fehér bor, majd rá a tej.
Mindkét szószba teszek egy pici vizet, kb felespohárnyit, hiszen ezt beszívja a tészta.
A piros szósz a nagyobb lábasban készül, arányban kb a fehér ¾e a paradicsomosnak.
Kenyér sütő veknis tepsiben csinálom, mert az pont ez a kisméretű tömör tégla fazon, beleillenek a tészta lapok.
A rétegek:
olaj spré, meghintve liszttel
fehér szósz
tészta
piros szósz
fehér szósz
tészta
...stb
A tetején tészta, azon sok fehér szósz, félig megsütöm, aztán rá a sajt, így nem ég meg vagy szárad ki a teteje.
Tálalni kb 1.5 óra múlva, felmelegítve az igazi, az ízek összeérnek, és a tészta sem csúszik szét, szép a széle ahogy felszeletelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!