Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplis tészta készítése...

Krumplis tészta készítése esetén 1 zacskó, 250 g fodros szélű kocka száraztésztához mennyi krumplit kell számítani?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 17:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne. :)
2021. ápr. 27. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam hogy mindig a tészta mennyiség duplája legyen a krumpli, tehát 250gramm tésztához fél kiló krumpli.
2021. ápr. 27. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem. Azért tettem föl ezt a kérdést, mert régebben én is hasonlóképpen jártam el, tehát 3-4 db közepes vagy nagyobb krumpli is elment egy zacskó tésztához. A krumplit kisebb kockákra vágtam fel, majd lényegében paprikás krumplit készítettem belőle, ez lett hozzákeverve a tésztához. Nemrég viszont karanténba kerültem 10 napra, és mindössze 5 db krumpli volt itthon. Száraztészta szerencsére volt bőven. Elhatároztam, hogy két naponta krumplis tésztát készítek, és ez lesz a reggeli, ebéd a vacsora is, mivel más élelmiszerből addigra már kifogytam. Azzal próbálkoztam, hogy mindössze egyetlen közepes méretű krumplit teszek 1 csomag tésztához, ám azt az elkészítése után krumplitörővel alaposan összetöröm, pép legyen belőle, paprikás krumpli pép. Ezt kevertem a főtt tésztához, és gyakorlatilag ugyanolyan finom, ha nem finomabb volt, mint a kockára vágott krumpli esetében, amiből jóval többre van szükség egy adag tésztához.
2021. ápr. 27. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 3-4 nagyobb krumplival szoktam készíteni.
2021. ápr. 27. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
3-mas, és a hagyma, meg a pirospaprika kimarad? Anyum mindig tett a péphez egy kis zsíron megfuttatott hagymát + őrölt pirospaprikát, azt összekeverte a krumplipéppel és azt keverte a tésztához.
2021. ápr. 27. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
A hagyma valóban kimaradt, pirospaprika természetesen került bele, és piros arany, babérlevél, szemes bors, őrölt bors, fokhagyma granulátum, olaj, víz. Ezt főztem fedő alatt, amíg megpuhult a kevéske krumpli, majd összetörtem a krumpli törővel, amivel a burgonyapüré készül. Olyan pépet kaptam, ami minden paprikás krumpli alján szokott lenni, és amiben úsznak a nagyobb darab, szét nem főtt krumplik. Ezzel lett ízesítve a főtt tészta. Talán még egy kis búzadarával is meg lehetett volna szaporítani: grízes krumplistészta.
2021. ápr. 27. 19:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!