Mi a jelentősége,hogy a tészta 4,vagy 8 tojásos?
Az 1 kg liszthez 8 tojást tesznek, és vizet nem: levestésztát szokták, csigát, cérnametélt, tarhonyát, reszelt tésztát stb. ebből készíteni
Az 1 kg liszthez 4 db tojás + annyi víz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ebből készítik azokat a tésztákat, amelyekből a túrós tészta, sajtos, krumplis, egyéb kifőzött tésztákat készítjük.
Minél több tojás van benne, annál finomabb szerintem.
De mivel kezdő vagy, azt javaslom kóstold meg mindkettőt, mert ízlések és pofonok, lehet neked a 4 tojásos fog ízleni.
De elárulom, hogy a naaaagy tésztaimádó olaszoknál nem raknak tojást a tésztájukba, és szerintem isteni. Az Aldiban időnként (ritkán, mert rohadt drága) veszek eredeti olasz tésztát, hááát, összehasonlíthatatlan a hagyományos tésztával.
Meg igazából az is fontos kérdés, hogy milyen étel fog belőle készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!