Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jelentősége,hogy a...

Mi a jelentősége,hogy a tészta 4,vagy 8 tojásos?

Figyelt kérdés
Kezdő "háziember" vagyok.Mi a különbség,hogy ha a bolti száraz tészta 4-vagy 8 tojásos? élvezeti értékben,ízben,főzési időben van különbség? cukorbetegnek melyik a jobb? most tegyük félre,hogy a szénhidrát csökkentett,meg durumliszt,vagy egyéb hókuszpókusz!

2020. jún. 25. 18:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az 1 kg liszthez 8 tojást tesznek, és vizet nem: levestésztát szokták, csigát, cérnametélt, tarhonyát, reszelt tésztát stb. ebből készíteni

Az 1 kg liszthez 4 db tojás + annyi víz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ebből készítik azokat a tésztákat, amelyekből a túrós tészta, sajtos, krumplis, egyéb kifőzött tésztákat készítjük.

2020. jún. 25. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Minél több tojás van benne, annál finomabb szerintem.

De mivel kezdő vagy, azt javaslom kóstold meg mindkettőt, mert ízlések és pofonok, lehet neked a 4 tojásos fog ízleni.

De elárulom, hogy a naaaagy tésztaimádó olaszoknál nem raknak tojást a tésztájukba, és szerintem isteni. Az Aldiban időnként (ritkán, mert rohadt drága) veszek eredeti olasz tésztát, hááát, összehasonlíthatatlan a hagyományos tésztával.


Meg igazából az is fontos kérdés, hogy milyen étel fog belőle készülni.

2020. jún. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!