Mi a jelentősége,hogy a tészta 4,vagy 8 tojásos?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az 1 kg liszthez 8 tojást tesznek, és vizet nem: levestésztát szokták, csigát, cérnametélt, tarhonyát, reszelt tésztát stb. ebből készíteni
Az 1 kg liszthez 4 db tojás + annyi víz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ebből készítik azokat a tésztákat, amelyekből a túrós tészta, sajtos, krumplis, egyéb kifőzött tésztákat készítjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Minél több tojás van benne, annál finomabb szerintem.
De mivel kezdő vagy, azt javaslom kóstold meg mindkettőt, mert ízlések és pofonok, lehet neked a 4 tojásos fog ízleni.
De elárulom, hogy a naaaagy tésztaimádó olaszoknál nem raknak tojást a tésztájukba, és szerintem isteni. Az Aldiban időnként (ritkán, mert rohadt drága) veszek eredeti olasz tésztát, hááát, összehasonlíthatatlan a hagyományos tésztával.
Meg igazából az is fontos kérdés, hogy milyen étel fog belőle készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!