Felfuttatott élesztős, dagasztott tészta miért lesz nekem mindig repedésekkel tele?
Figyelt kérdés
Több receptet is kipróbálok, a videókon mindig olyan szép, sima felületűek a dagasztott tészták, nyújtáskor is "tiszták", mint a papírlap, nálam pedig tele van repedésekkel, még ha nem egyenetlen a tésztám, akkor is. Kézzel dagasztok, gyúrok egyébként, hol rontom el?2020. jún. 9. 11:50
1/5 anonim válasza:
Talán túl kevés benne a nedvesség, vagy nincs eléggé kidolgozva.
2/5 anonim válasza:
Nem dagasztod elég ideig, vagy túl száraz. Vagy mind a kettő.
3/5 anonim válasza:
A repedés fő oka az hogy kevés a nedvesség. Amikor dagasztasz ne a receptben leírt pontos adagot add hozzá mert ha picivel több lisztet vagy bármi egyebet teszel akkor ez elszívja a vizet. Érzetre próbáld azt hogy kicsiket adagolsz a végén egészen addig ameddig repedésmentes tésztát kapsz ami totál sima.
Meg van egy tipp hogy sütésnél a sütő aljába 2-3 deci vizet tegyél hőálló edényben ez picit megemeli a sütőben a párát és nem szárad ki túlságosan a cucc ami benne van ezáltal nem fog megrepedni.
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kipróbálom!
2020. jún. 9. 13:59
5/5 anonim válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy takard le jól kelesztés közben. Kiszárashat közben a teteje
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!