A francia krémes vagy sima krémes krémjét oroszkrémnek is nevezik?
Rendeltünk 1 tortát születésnapra, mondtuk, hogy olyan krémet szeretnénk a piskótalapok közé, mint, ami a francia krémesben is van, erre rávágta, akivel beszéltem, hogy oroszkrém akkor.
Nem akartam annyira akadékoskodni rajta, de visszakérdeztem, hogy a krémesnek a sárga krémje az valóban oroszkrém, nekem az oroszkrém az egy ilyen tejszínes fehér krém.Valóban oroszkrémnek hívják, ami a krémesben van.
Nem, a krémesben párizsikrém van eredetileg, ez tojás sárgájából készült vaniliás krém. A franciakrémesben a vaniliakrémre még tejszínhab kerül.
AZ oroszkrém tejszines-gyümölcsös krém.
Nem, a krémes főzött sárgakrémmel, vagy vanilia pudinggal készül, amit kihűtés után habbá vert tojásfehérjével van lazítva.
Az oroszkrém hasonló, sargakrem alap, ami tejszinhabbal van lazítva és rumos mazsola is kerül bele.
"...krémesben párizsikrém van eredetileg, ez tojás sárgájából készült vaniliás krém."
A párizsi krém konkrétan csoki krém....
4!
Nos, egyrészt értő olvasas: "Az oroszkrém hasonló, sargakrem alap", másrészt de, tejszinhabbal van lazitva.
"Oroszkrém (Kb. 40 szelet töltéséhez)
0,5 1 tej
1 rúd vanília
4 db egész tojás
0,22 kg cukor
0,02 kg zselatin (langyos vízben oldva)
0,07 kg liszt
0,2 l rum
0,10 kg rumban áztatott mazsola
0,15 kg vagdalt vegyes gyümölcs
2 db citromhéj reszeléke
0,5 l tejszín habja (cukros)"
A 3.-hoz még:
"Párizsi csokoládékrém
E krémekben a kakaó és a cukor közötti arányt a termékek kívánt minősége szabja meg. Így pl. egy jobb minőségű bonbon különlegességhez több kakaót és kevesebb cukrot tartalmazó krémet készítünk, mint a kisebb igényeket kielégítő, olcsóbb "fondános" süteményekhez. A fenti elveknek megfelelően különböző minőségű párizsi krémek készülnek."
7!
A kérdés nem a te ízlésed volt, vagy az, hogy te hogy csinálod, hanem hogy ugyanaz e a kettő. A válasz pedig ott van a második kommentben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!