Élelmiszerüzletben kapható zsigerelt tyúkot hogyan kell elkészíteni és mit lehet abból csinálni? Soha nem csináltunk még ilyet, várjuk a tapasztalatokat!
Igazán köszönöm a részleteket és a linket!
Részemről mindenkinek ment a zöld :)
Nagyon szívesen!
Majd írd meg, hogy hogy ízlett!:)
"zsigerelt tyúk"
Milyen az a zsigerelt tyúk??
Még sosem hallottam. Talán elő van készítve levesnek vagy pörköltnek ill. pácolva van?
#13
Más szóval: konyhakész
Baromfi zsigerelése:
- viaszmirigyek kivágása
- nyakbőrnél metszés, begy, légcső-nyelőcső szeparálása
- has felvágása, beleket és az összes belső szervet egy határozott mozdulattal kiszedni.
- fenéklyuk kivágása
- az esetlegesen bennmaradt szervek (szív jellemzően) és a tüdők eltávolítása
- ellenőrizni, hogy a begy és légcső kijött-e, ha nem, akkor a nyak felől ki lehet húzni.
14
Köszi. :)
Közben megnéztem a neten. Még sosem hallottam ezt a szót. :)
#15
Semmi baj ezzel, mert a világon nincs olyan ember aki mindent tud! Még a Nobel-díjasok között is biztos van olyan, akinek gőze nincs róla, hogy mi az a zsigerelés.
Ez a platform meg azért lett létrehozva, hogy kérdezzünk egymástól személyesebb keretek között, mint amit a Google tud nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!