Élelmiszerüzletben kapható zsigerelt tyúkot hogyan kell elkészíteni és mit lehet abból csinálni? Soha nem csináltunk még ilyet, várjuk a tapasztalatokat!
Nagy adag levest, lassan főzve
Levét, hust majd tudjátok fagyasztani es kesobb csak zoldseg kell mar bele
A tyúk csak húslevesnek és pöröltnek az igazi!
Bár szegény anyám 50 éve amikor nagyon csórók voltunk és kapott falusi rokonoktól egy nagyobb öreg tyúkot, abból mindig csodát tett.
Először feltette levesnek és amikor az kész lett, akkor a tyúk mellét-combját darabolta és a darabokat betekerte füstölt szalonnába (akkoriban a szalonna olcsó volt) és még külön fokhagymásan-hagymásan megsütötte sütőben, mellépakolt krumplival együtt. Én nem csináltam így, de visszagondolva nekünk nagyon ízlett.
Nagyon köszönöm a segítséget és arra kérlek benneteket, hogy egy kicsit részletesebben írjátok már meg azt, hogy például kuktában kell főzni vagy fazékban és hany percig? És sót szabad a főzővízbe tenni vagy inkább citromlevet? Vagy mindkettőt?
Illetve ti milyen fűszereket szoktatok a főzővízbe rakni a tyúkhoz?
#8
Olyan nincs, hogy nem szabad kuktába tenni, csak nem tanácsos, mert az aranyló, tiszta tyúkhúsleves titka a lassú, éppen csak pötyögve főzés, természetesen forrás után. És igen, nem csak szabad, de kell is bele só.
A citromlevet meg felejtsd el húsleves esetén, mert egy megbuggyant, megsavanyodott leves hatását fogja kelteni.
9-es vagyok és kerestem neked egy tökéletes receptet (én is így készítem), ahol lépésről-lépésre fényképpel is illusztrálva van a folyamat.
Tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!