Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom brassói készítése?

Finom brassói készítése?

Figyelt kérdés
Írjátok le kérlek hogyan készítitek, nem azt a választ várom hogy csak egy recept van, mert ettem már többfélét. Köszi
2010. okt. 14. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Én az eredeti Gundel recept szerint készítem..

Zsírban hagymát pirítok,rá pirospaprikát,és a kockára vágott sertés lapockát,esetleg combot. Sót,borsot teszek rá,és párolom. Ha kell,öntök alá kevés melegvizet. Közben kockára vágott krumplit kisütök olajban. Amikor a hús már puha,teszek bele nagyon apróra vágott fokhagymát,és a krumplit. Együtt zsírjára sütöm.

2010. okt. 14. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Finom brassói-receptek engem is érdekelnének:)Nekem valahogy sosem sikerül igazán jól. Nem sikerül jó szaftosra, túl száraz legtöbbször.
2010. okt. 14. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Én pont holnap csinálok. Nem az eredeti szerint mert abban úgy kell a burgonyát hogy elő főzzük és utána sütjük meg ill. átfogatjuk pirítjuk zsírban.

Én úgy csinálom h a sertés lapockát, vagy comobot vagy karajt (ki milyen húsból kedveli) tehát a husit kockára vágom. Olajon felrakom párolódni. Közben sózom borsozom ha már levet eresztett. A burgonyát is kockára vágom és simán kisütöm olajban. A huit jó szaftosra hagyom, hogy a burgonya majd beszívja de mégsem lesz száraz fojtós. Amikor a husi már majdnem készen van, akkor reszelek rá fokhagymát és a legvégén lehúzom a tűzről és megszóróm kevés édesnemes pirospaprikával, hogy szép szíene legyen. Vissza tenni a tűzre már nem szabad mert a pirospaprika hamar odaéghet. A végén összekeverem inkább rázom a sültkrumplival és tálalom.

Van aki vegetát is tesz hozzá vagy vöröshagymát, de olyat is hallottam hogy szalonna kockával bolondítja meg. Én azért készítem így, mert így nem olyan nehéz a gyomromnak de mégis finom. Eddig legalábbis mindenkinek ízlett aki evett belőle.

2010. okt. 14. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
66%
A brassóit csak szűz pecsenyéből készítem. Sokszor már l.800 ft-ért is lehet kapni, de nem kell sok belőle.Nem comb, lapocka, nem pörköltet főzünk. Szóval füstölt szalonnát sütök apró kockára. Rá egy nagy fej hagymát, apróra vágva. Fedő alatt kezdem, majd zsirjára pirítom.K, és kis pirosarany, bors. Mehet rá a kisujjnyira vágott szűz. Gyorsan jól átpiritom, kb 10 perc, és kész. Mig forró, ráreszelek 3-4 gerezd fokhagymát.A krumplija: Sós vizben 1-1 cm-es kocka, lehet picit nagyobb- krumplikat megfőzők, leszürök, kipárologtatom, majd a fritőzben legmagasabb fokozaton megsütöm pirosra. Soha nem használok mű krumplit /mirelitet/. Összekeverem a forró húst a forró krumplival, és frissen tálalom.
2010. okt. 15. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én biztos, hogy csak az utolsót enném meg! Nyami!
2010. okt. 15. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Jaja, a brassóiba szalonna is dukál. Ma én is azt csinálok vacsira:))) De a krumplit mi nem rakjuk bele, hanem frissen sütünk hozzá.
2010. okt. 15. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd lehet hogy mindent kipróbálom, mert én keresem az igazit, amit (és most nem viccelek) kollégista koromban ettem a menzán. Isteni finom volt, azóta még nem sikerült olyat ennem:)
2010. okt. 15. 10:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!