Finom brassói készítése?
Én az eredeti Gundel recept szerint készítem..
Zsírban hagymát pirítok,rá pirospaprikát,és a kockára vágott sertés lapockát,esetleg combot. Sót,borsot teszek rá,és párolom. Ha kell,öntök alá kevés melegvizet. Közben kockára vágott krumplit kisütök olajban. Amikor a hús már puha,teszek bele nagyon apróra vágott fokhagymát,és a krumplit. Együtt zsírjára sütöm.
Én pont holnap csinálok. Nem az eredeti szerint mert abban úgy kell a burgonyát hogy elő főzzük és utána sütjük meg ill. átfogatjuk pirítjuk zsírban.
Én úgy csinálom h a sertés lapockát, vagy comobot vagy karajt (ki milyen húsból kedveli) tehát a husit kockára vágom. Olajon felrakom párolódni. Közben sózom borsozom ha már levet eresztett. A burgonyát is kockára vágom és simán kisütöm olajban. A huit jó szaftosra hagyom, hogy a burgonya majd beszívja de mégsem lesz száraz fojtós. Amikor a husi már majdnem készen van, akkor reszelek rá fokhagymát és a legvégén lehúzom a tűzről és megszóróm kevés édesnemes pirospaprikával, hogy szép szíene legyen. Vissza tenni a tűzre már nem szabad mert a pirospaprika hamar odaéghet. A végén összekeverem inkább rázom a sültkrumplival és tálalom.
Van aki vegetát is tesz hozzá vagy vöröshagymát, de olyat is hallottam hogy szalonna kockával bolondítja meg. Én azért készítem így, mert így nem olyan nehéz a gyomromnak de mégis finom. Eddig legalábbis mindenkinek ízlett aki evett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!