Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nudlit hogyan szoktátok...

A nudlit hogyan szoktátok készíteni/mivel eszitek?

Figyelt kérdés

2023. júl. 27. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Régen a nagyanyáim kézzel hengergették, manapság már csak fel van vágva megfelelő formára, és kész.

Grízbe van hempergetve, és saját lekvárral esszük. Többnyire barack, néha szilva.

2023. júl. 27. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Én bolti gyorsfagyasztottat készítek, ha készítek, de ez is ritka, akkor már inkább derelye. A házi is jó móka lehet, de rendszeresen készíteni biztos nem lenne időm (vagyis azt az időt másra szánnám inkább). Pirított morzsával, porcukorral, lekvárral esszük (ami van itthon, lehetőleg savanykás, például birslekvár).
2023. júl. 27. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk érdekes módon "divat" káposztásan, sajtosan, túrósan, söt mártásos húsokhoz körítésnek is.
2023. júl. 27. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam mákosat túrósat, sima morzsásat, savanyú káposztával sült oldalassal.
2023. júl. 27. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én krumpli+liszttel készítem, mint a gombóctésztát.

A különbség csak annyi, hogy a gombóctésztába kevesebb liszt kell (1 kg krumpli + 30 dkg liszt), míg a nudlihoz 0,5 kg krumpli 30 dkg liszt.

Ugyanezen az alapon készül a krokett is, csak az 70 dkg krumpli, 30 dkg liszt.

Semmiből nem áll a krumplit megfőzni és utána a szükséges mennyiségű liszttel összedolgozni.

A nudlitésztából csíkokat sodrok, kicsit ellapítom és felvagdosom.

Tényleg nem egy nagy durranás.

Amikor én nekiállok, mindenből készítek egy halommal és lefagyasztom, de a lényeg, hogy nem vacakolok velük külön-külön esetenként.

A mákos nudli mindnyájunk kiemelt kedvence, de valóban jó káposztásan is pörccel, vagy mint a túrós csusza.

2023. júl. 27. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A férjem a mákosat szerette.
2023. júl. 27. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
76%

#1

"Grízbe van hempergetve, és saját lekvárral esszük."


Biztos, hogy grízbe és nem pirított zsemlemorzsába?

Ha tényleg grízbe hempergeted, akkor próbáld meg legközelebb az utóbbiba, nem fogod megbánni!

2023. júl. 27. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

Nekem most egy fél kilós mirelit nudlim van, de a későbbiekben meg szeretnék próbálkozni alapanyagokból is összeállítani.

Mivel valószínűleg csak én fogok enni belőle, ketté osztom, és az egyiket részét édesen, másikat sósan próbálnám ki(remélem lehet fagyasztottból is).

Édesnél a sima porcukros, lekváros( ha lesz lehetőség lekvárt is főzök), mákos esetleg ami érdekelne.

Nem édes verzióból a káposztás tetszik, és esetleg a sajtos.

Köszi :)

2023. júl. 27. 18:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8

"Nem édes verzióból a káposztás tetszik,..."


Ebben is van kétféle. Az egyikhez úgy készíted a nyers káposztát, mint a káposztás tésztához, a másik variáció, hogy a szálas savanyú káposztát kedved szerinti apróra felaprítod, füstölt szalonna zsíron megpirítod és ebbe szeded a nudlit. A tetejére teszed a szalonna pörcöket és ha szereted, akkor néhány pötty tejfölt.

2023. júl. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
En dioval ettem, de gyerekkoraban magaban szerettem. Szilvasgomboccal egyutt keszult, olyankor ugy melle eszegettem.
2023. júl. 27. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!