Régen a nagyanyáim kézzel hengergették, manapság már csak fel van vágva megfelelő formára, és kész.
Grízbe van hempergetve, és saját lekvárral esszük. Többnyire barack, néha szilva.
Én krumpli+liszttel készítem, mint a gombóctésztát.
A különbség csak annyi, hogy a gombóctésztába kevesebb liszt kell (1 kg krumpli + 30 dkg liszt), míg a nudlihoz 0,5 kg krumpli 30 dkg liszt.
Ugyanezen az alapon készül a krokett is, csak az 70 dkg krumpli, 30 dkg liszt.
Semmiből nem áll a krumplit megfőzni és utána a szükséges mennyiségű liszttel összedolgozni.
A nudlitésztából csíkokat sodrok, kicsit ellapítom és felvagdosom.
Tényleg nem egy nagy durranás.
Amikor én nekiállok, mindenből készítek egy halommal és lefagyasztom, de a lényeg, hogy nem vacakolok velük külön-külön esetenként.
A mákos nudli mindnyájunk kiemelt kedvence, de valóban jó káposztásan is pörccel, vagy mint a túrós csusza.
"Grízbe van hempergetve, és saját lekvárral esszük."
Biztos, hogy grízbe és nem pirított zsemlemorzsába?
Ha tényleg grízbe hempergeted, akkor próbáld meg legközelebb az utóbbiba, nem fogod megbánni!
Nekem most egy fél kilós mirelit nudlim van, de a későbbiekben meg szeretnék próbálkozni alapanyagokból is összeállítani.
Mivel valószínűleg csak én fogok enni belőle, ketté osztom, és az egyiket részét édesen, másikat sósan próbálnám ki(remélem lehet fagyasztottból is).
Édesnél a sima porcukros, lekváros( ha lesz lehetőség lekvárt is főzök), mákos esetleg ami érdekelne.
Nem édes verzióból a káposztás tetszik, és esetleg a sajtos.
Köszi :)
"Nem édes verzióból a káposztás tetszik,..."
Ebben is van kétféle. Az egyikhez úgy készíted a nyers káposztát, mint a káposztás tésztához, a másik variáció, hogy a szálas savanyú káposztát kedved szerinti apróra felaprítod, füstölt szalonna zsíron megpirítod és ebbe szeded a nudlit. A tetejére teszed a szalonna pörcöket és ha szereted, akkor néhány pötty tejfölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!