A bolti citromlé, limelé tényleg az, aminek írják?
Összetevők 99-100% citromlésűrítmény. Mit jelent az, hogy sűrítmény? Mi a különbség a sűrítmény és a nem sűrítmény között?
Hogy adhatnak 2 dl-t 200-300 Ft-ért, amikor ennyi léhez legalább 1 kg citrom kell, ami 900 Ft/kg, a lime meg kb 2000 Ft/kg. Nekem ez valahogy túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen.
Igen, de az meg bio, tehát amiatt annyival drágább is.
Én azt gondolom, hogy azon nyerhetnek, hogy nem kell drága pénzért megóvniuk a citromokat út közben. A sűrítményt valahol a termőhelyhez közel elkészítik, és azt már sokkal olcsóbb utaztatni.
De nem vagyok élelmiszermérnök, vagy élelmiszer-közgazdász, teljesen laikus vagyok a témához.
"Narancslé 500 ft 1 liter, 1 kg narancs 600 Ft amiből fél liter narancslé sem jön ki."
De nem is fogsz 500 Ft-ért 1 liter direkt préselésű (hűtve néhány napig tárolandó) narancslevet kapni, inkább 1.500 Ft-ért.
Na ebben igazi gyümölcs van.
"Nekem ez valahogy túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen."
Így is van.
A sűrítményt úgy állítják elő, hogy főzéssel (!) vizet távolítanak el a léből. Aztán majd valamikor visszahígítják.
Akkor veszik nagy tételben a gyümölcsöt, amikor a legolcsóbb, könnyen tárolható, szállítható.
Hátránya, hogy nem sok vitamin, ásványi anyag marad benne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!