Csapvíz is jó ásványvíz helyett a tésztába?
Figyelt kérdés
Cukkinis palacsinta receptjéhez írták az ásványvizet. Csapvíz miért nem jó? Vagy szénsavas kell? Mert ezt nem írták oda. Nem vagyok édes szájú, palacsintát nem csináltam eddig, de a cukkinis érdekelne.2023. júl. 23. 21:23
1/8 anonim válasza:
Teljesen mindegy, szódával/szénsavas ásványvízzzel könnyebb lesz a tészta, de nélküle is működik.
2/8 anonim válasza:
#1 vagyok: ja, és én nem éreztem a különbséget
3/8 anonim válasza:
Igen, a szénsav a fontos, azért kell ásványvíz.
4/8 anonim válasza:
Régen mindenki szódával csinálta. Ma már kevesen csinálnak otthon, szifonban szódát, szóval inkább ásványvizet tesznek bele a szénsav miatt. Én sima csapvízzel csinálom (fele víz, fele tej kb), nem érzek különbséget.
5/8 anonim válasza:
Azért jobb a szénsavas víz mert a szénsav buborékoktól levegősenb a tészta nem gumis.
7/8 anonim válasza:
Tegyél bele egy kis szódabikarbónát. Ugyanolyan lesz.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! (Szódabikarbóna is van a receptben.😉)
2023. júl. 24. 23:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!