Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 20-25 főre lángos?

20-25 főre lángos?

Figyelt kérdés
Esküvőnk másnapján maradnak rokonok nálunk, gondoltunk csinálunk lángost reggelire. Miből, mennyi kellene, sajtból is tejfölből is?

2023. júl. 5. 19:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9# hu tényleg jo kis bundaskenyer, az olcsobb is mint egy szendvics. Házi tojásunk van bőven
2023. júl. 5. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:
45%
Rántotta is jó ötlet egyébként ilyen 60-70 tojásból, ha van akkora sütésre alkalmas edény, amibe kisül. Kolbász kell csak bele, meg hagyma és kész is. Az is jó kaja :)
2023. júl. 5. 21:29
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

...Olvasgattam itt a válaszokat, van ám értetlenség rendesen.

Senki nem beszélt 10 kg sajtról. Dkg/főről volt szó.

Ha mégis lángos lenne, akkor se eszik szerintem mindenki tejfölt is, meg sajtot is. Egyébként a 10 dkg/fő szerintem reális, abban az esetben, ha fejenként 2 db kisebb lángossal számolunk. És annyival kell is számolni.

És ahhoz kell is a 2,5 kg lisztből a kelt tészta.

Az elég jó meló, bedagasztani, gombócolni, kisütni, otthoni körülmények közt.

2023. júl. 5. 21:30
 14/21 anonim ***** válasza:
32%

9, 13 vagyok.

Igen a rántotta is jó, de amúgy a legjobb megosztani a melót.

Veszel 4 pár debreceni párost, hosszában kettévágva egy nagy serpenyőben megsütöd, az nem nagy meló, 15 tojásból csinálsz hagymás rántottát, egy bő félkiló kenyérből bundás kenyeret meg veszel vagy 15 zsemlét, hozzá felvágottat, és akinek nem kell meleg kaja, az csinál magának szendvicset.

Ezt így gyorsabban le lehet pörgetni. Mire 2,5 kg lisztből bedagasztanál, meg megsütnéd azt az irgalmatlan mennyiségű lángost, a vége már ebéd lenne.

2023. júl. 5. 21:38
 15/21 A kérdező kommentje:
Lenne aki segit boven es nem otthoni korulmenyek lesznek:) egy ifjusagi szallot bereltunk ki szallassal egyutt, igy a konyha reszen eleve 3 tuzhely van
2023. júl. 5. 21:50
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Átlag otthon mennyiből szoktátok hány főre? na azt szorozd fel. :)
2023. júl. 6. 02:48
 17/21 NTBS ***** válasza:
61%

Szerintem ne fáraszd magad ezzel!

Inkább hidegtál!

2023. júl. 6. 07:14
 18/21 anonim ***** válasza:
42%
Tegye fel a kezét az, aki lángost kíván másnaposan! Az év vicce.
2023. júl. 6. 09:19
 19/21 anonim ***** válasza:
82%
Hát reggelire ilyen nehéz kaját, mint a lángos én hétköznapokon se választanék de tudom hogy le leszek pontot a mint a többi válaszoló. A bundás kenyér egy fokkal jobb de az ilyen nehéz, olajban sült kaják helyett valami könnyedebbet néznék a helyetekben.
2023. júl. 6. 14:14
 20/21 anonim ***** válasza:
44%

Lángos reggelire? Ránéznék és mennék hányni :D

Szenya.

2023. júl. 6. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!