Olyat mint amit a menzán adnak. Amit anyu csinál az mindig túl szilárd, sötét és szétfől.
2010. okt. 13. 00:39
1/10 anonim válasza:
Hm. Az biztos, hogy kevesebb rántás kell hozzá.
És bizonyára egy kicsit kevesebb ideig kell főzni, ha mondjuk anyukád 3/4 órát főzi, akkor elég 5-10 perccel kevesebb.
Az sem mindegy, hogy a rántás belekerülése után még mennyit fő - csak addig kell, amíg fel nem forr újra, már lehet is levenni a tűzről.
Lehet, hogy abban is különbség van, hogy beáztatják-e főzés előtt a lencsét, meg hogy mennyit keverik közben.
2010. okt. 13. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
ha túl szilárd szerintem kevés vízzel engedi fel az elején. hogy ne főjön szét sűrűbben kell kóstolgatni, hogy puha-e már. amúgy ha főzés közben én úgy látom, hogy nagyon elfőtte a levet, akkor öntök még rá.
én mindig teszek bele pici mustárt és citromlevet, főzök bele sonkát, ha van otthon.
Én így készítem: egy fej vöröshagymát nagyon apróra vágok, pici olajon vagy zsíron dinsztelem (meg is pirulhat, jó ízt ad), majd beleteszem a lencsét és bőven vizet, hogy jól ellepje. Só helyett ételízesítőt ajánlok (én kutyultam házilag, reszeltem mindenféle zöldséget, és eltettem sóval, azt használom), és teszek bele babérlevelet (nem sokat, mert keserű lesz - egy fél kilós lencséhez két levelet), valamint szalonnadarabkákat, vagy szalonnabőrt (isteni lesz tőle). Puhára főzöm, majd pirospaprikás rántást teszek bele, végül cukorral és ecettel ízesítem. Ja, néha Füstlit is főzök bele felkarikázva, úgy még finomabb. :)
2010. okt. 13. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Még annyit, hogy nem szabad sűrűre főzni, mert amikor hűl, úgyis dermed, és a végén betonfőzelék lesz belőle. :D Akkor is legyen leve, mielőtt berántod. Utolsó voltam.
2010. okt. 13. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Jól megmosom a lencsét, áztatni nem kell. Fel teszem sima vizzel főni, annyi vizben, hogy duplájára dagadhasson. Forrás után az első levét leöntöm, mert abban van a "puki". Utánna visszateszem, és 1 leves kockával 1 babérlevéllel, 1 karika citrommal, 1 kis fej hagymával visszateszem főni. Ha puha, berántom. Kis lábasban kb 3 kanál zsiradékra 2-3 kanál lisztet teszek, világos zsemle szinüre piritom. Ha kész, leveszem a lángról, és 1 tejföllel simára keverem. A lencse forró levéből kimert vizzel simára keverem, majd óvatosan visszaöntöm a lencsére. Összeforralom az egészet. Füszerezés, lehet ecet, cukor, fokhagyma.Esetleg mustár. Pirospaprika nem kell.
2010. okt. 13. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Ja! a hagymát, babérlevelet, citrom karikát kidobom.
2010. okt. 13. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
A "puki" nem az első lében van, hanem a lencse, bab stb. HÉJÁBAN. (Csak hogy tisztázzuk.)
A rántást pedig nem elég felforralni, mert annyi idő alatt nem fő meg a liszt, és az egész főzeléknek lisztíze lesz. A fehér liszt kb. 4-5 perc alatt fő meg, a teljes kiörl. kb. 8 perc.
2010. okt. 13. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
13.45-ös 79 %-os. Ki kért fel, hogy offban te tisztázz kérdéseket? Valóban a héjában van a növényeknek a felfújást okozó anyag, de úgy tanitják Vendéglátóipari fősulin, hogy az első lé leöntése sokat levesz belőle.Másodszor, ha azt irja, jól kiforraljuk, akkor az addig tart, mig nincs liszt ize. Okos tojás. Szeretnél Te valaha úgy főzni, mint a "pukis" válaszoló.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!