Húsleves elkészítésének legegyszerűbb módja?
Egy fazékba teszel hideg vizet, beleteszed az elökészített húst, megsózod (1 liter víz, 1 teáskanál só), teszel bele tetszés szerinti füszereket (bors, esetleg szerecsendió, szegfübors), és elkezded fözni. Amikor forrni kezd, a lángot leveszed egész kicsire, hogy éppen csak picit mozogjon a víz, ne forrjon. Amikor a hús félpuha, teszel bele vörsöhagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és eggyüt készre fözöd.
Amikor felforr, le lehet szedni a keletkezö habot, de ez csak szokás, értelme nincs, ettöl nem lesz zavaros a leves.
Közben vagy sózott vízben, vagy a levesböl kiszedett lében megfözhetsz levestésztát, de soha ne az egész levesbe tedd, mert úgy hamarébb megsavanyodik.
2 LIDL levescsomagot és 2 vegyeszöldséget 1 kisebb zellerrel, 5 gerezd fokhagymával és 1 vöröshagymával szoktam 3,5liter vízben odarakni. Ez nagyon sűrű, tartalmas levet ad majd, ha nem eszed meg, később is használható krémleveshez, bolognaihoz, bármihez, ami alaplevet igényel.
Technikailag ez nem is húsleves, mert az "igazi" több állatból készül, vagy inkább négylábúból.
Egy egesz hagyma, egy egesz paprika, egy egesz paradicsom,esetleg két gerezd fokhagyma sok hus, so, egeszbors főzni 2-3 órát.
Paradicsom, paprika, hagyma kivsnni.
Után bele zeller, répa, feherrepa fozni amig puha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!